23948sdkhjf

Øst og vest får samme fibernetselskab

Fibia bliver navnet på landets største fibernetselskab, efter Seas-NVE og NRGi har slået deres aktiviteter sammen
De to energiselskaber Seas -NVE og NRGi er blevet enige om at sammenlægge de to selskabers fiberaktiviteter og dermed skabe landets største fibernetselskab under navnet Fibia.

- Dette er en historisk fusion, der vil få betydning for udbredelsen af lynhurtigt internet i Danmark. Ved at sammenlægge vores fiberaktiviteter i Fibia kommer vi til at stå endnu stærkere i et konkurrenceudsat marked, og vi kan komme ud med fibernet til endnu flere af vores andelshavere. Fibia bliver en ledende aktør i udbygningen af Danmarks digitale infrastruktur. Derigennem sikrer vi lokal, regional og national udvikling og konkurrencekraft, siger Jesper Hjulmand, adm. direktør i Seas-NVE og bestyrelsesformand i Fibia i en pressemeddelelse.

Aktiver på 2,5 milliarder

Fibia etableres som et selvstændigt selskab med aktiver på 2,5 mia. kroner, og der bliver indskudt et betydeligt kapitalbeløb, som sikrer, at Fibia i de kommende år kan sætte fart på udrulningen af fibernet.

I første omgang vil Fibia koncentrere sig om Seas-NVE og NRGi’s respektive regioner, men ambitionerne er større end Sjælland og Østjylland. Ved etableringen ejer Seas-NVE 65,5 procent af Fibia, mens NRGi’s ejerandel er på 34,5 procent.

- Vi opnår betydelige stordriftsfordele ved sammenlægningen af fiberaktiviteterne i Fibia, og de fordele vil komme andelshaverne til gode ved, at vi skaber et endnu mere effektivt og lønsomt selskab, siger Søren Sørensen, der er adm. direktør i NRGi.

Fibia bliver det største fibernetselskab i Danmark og har passeret mere end 200.000 husstande og erhvervsvirksomheder med fibernet, og har over 70.000 kunder.

Selskabet har et potentiale på mere end 600.000 hustande og over 65.000 erhvervsvirksomheder i Region Sjælland og i Østjylland. Herudover har Fibia også fibernet og kunder i Storkøbenhavn og planlægger at investere et milliardbeløb over de kommende år, der skal sikre, at flest mulige hustande og erhvervsvirksomheder kan få fremtidens infrastruktur - fibernet.

Fusionen afventer konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11