23948sdkhjf

De kommende torvehaller i Hillerød er på ret kurs

Med et byråds-ja til torvehaller i det nye Hillerød Storcenter er vejen mod en endelig lokalplan for projekt til i alt halvanden mia. kroner rykket nærmere
Med det smallest mulige flertal i byrådet besluttede Hillerød i sidste uge at sige ja til M. Goldschmidt Holdings (MGH) planer om at bygge torvehaller i det kommende Hillerød Storcenter.

Den omdiskuterede beslutning - som S, SF, Fælleslisten og DF stemte imod - betyder nu, -at rammebetingelserne for en endelig færdiggørelse af lokalplanerne er på plads.

Ulrik Bebe er projektdirektør i M. Goldschmidt Holding A/S og har fulgt byrådsdebatten tæt.

Han er meget glad for Hillerød Byråds beslutning:

- Nu kan lokalplanen færdiggøres, og den forventer vi at have på plads inden årsskiftet. Der kommer derefter et udbud, sandsynligvis en totalentreprise, siger Ulrik Bebe til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Københavnsk inspiration

De 2.000 kvm torvehaller ud af de 46.000 kvm storcenter er inspireret af Torvehallerne i København, designet af arkitekten Hans Peter Hagens.

Men om også MGH har været i kontakt med netop den arkitekt, vil Ulrik Bebe ikke fortælle.

- De to projekter kan ikke umiddelbart sammenlignes. Der bliver jo tale om en anden slags haller, idet disse kommer til at ligge inde i et storcenter. Jeg er sikker på, at det bliver en fordel for byen og at Hillerød får styrket sin status som markedsområde for hele Nordsjælland.

Socialdemokraten Louise Colding har imidlertid tvivlet stærkt på torvehallernes funktion.

- Vi skal værne om Hillerøds hyggelige handelsliv. Derfor er vi imod torvehaller i et åbent område i centret, fordi det ville kunne udvikle sig til en stor dagligvarebutik. Vi vil udvikle handelslivet i byen, og det skal gøres intelligent til gavn for både nyt og gammelt, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098