23948sdkhjf

Kina tager grønt spring fremad

Rådgivningsvirksomheden Cowi A/S har udarbejdet en strategi for et nyt, ambitiøst 400.000 kvm stort hospitalsprojekt i Pukou-området i Nanjing
Med den hastige urbanisering i Kina og landets voksende behov for et renere miljø, er kinesernes begejstring for grønne bygninger tårnhøj.

Landet er med rekordfart ved at omstille sig til en grønnere fremtid, og inden for certificeringsordningen for bæredygtigt byggeri, Leed, er det kinesiske marked det næststørste i verden.

Mange forskellige typer af bygninger er allerede Leed-certificerede i Kina: erhvervsbyggeri, industribyggeri, beboelsesejendomme og så videre. Og nu er der også et bæredygtigt hospital på tegnebrættet i den kinesiske by Pukou.

- Hospitalet i Pukou bliver et af de første sundhedsbyggerier i Kina, der kan leve op til de sundhedsspecifikke krav i Leed systemet - i dette tilfælde Leed HC Guld. Kun to hospitaler i verden er hidtil blevet bygget til at opfylde Leed HC-standarderne, som gælder for sundhedsbyggeri, mens flere er igangværende, siger Juliane Münch, der er Cowis Leed-rådgiver på projektet.

Bæredygtigt design

For at nå det ambitiøse mål for Pukou-hospitalet blev Cowi udpeget til at se på projektet fra et internationalt synspunkt og udføre second opinion på udformningen af byggeriet og Leed- strategien, som oprindeligt var udført af et lokalt team.

- Begrebet “grønt hospital" har været den gennemgående rettesnor for designet. Vi fik derfor til opgave at gennemgå den oprindelige Leed-strategi, blandt andet med henblik på energi, vandforsyning, indeklima og ventilation. Det førte til, at vi udarbejdede en uafhængig Leed-strategi, som definerer, hvordan byggeriet kan opnå certificeringsniveauet Leed HC Guld, forklarer Juliane Münch.

Derudover har Cowi gennemført en feasibility undersøgelse af energiforsyningssystemet. Dette resulterede blandt andet i forslag til et energisystem, der er mere effektivt end det, der oprindeligt var tiltænkt af det lokale team.

En fremtidssikring

Cowi har desuden udført en vurdering af hospitalsdesignet i form af en værdianalyse på hospitalsspecifikke emner såsom teknisk hygiejne, logistisk infrastruktur og fleksibilitet i bygningskonstruktionen.

Dette omfattede blandt andet screening af hygiejneprocedurerne og materialevalget til inventar og overflader, logistik i forhold til blandt andet patientflow og hospitalets forsyningsstrategier samt fleksibilitet i udformningen af byggeriet for at sikre, at bygningerne kan tilpasses fremtidige behov.

Juliane Münch glæder sig meget over projektet og forudser et voksende marked inden for bæredygtige løsninger i Kina.

- Med det stigende fokus på bæredygtighed i landet og en stor efterspørgsel efter internationale kompetencer på området forventer vi, at ekspertise inden for Leed og grønne bygninger – hvor Kina nu indtager en front-runner position på verdensplan – kan blive et springbræt for yderligere ekspansion inden for andre bæredygtige områder i Kina, siger Juliane Münch.

Det nye hospital får et omfang på 400.000 kvm på 14,31 hektar. Cowis opgave ligger i første fase af projektet, der omfatter 170.000 kvm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125