23948sdkhjf

Asien tiltrækker danske rådgivere

Grontmij Danmark har i øjeblikket travlt med at skabe adgang til rent drikkevand for cirka otte millioner mennesker i Bangladeshs hovedstad, Dhaka. Flere store vandprojekter venter i Laos, Delhi og Jakarta
Danske ingeniører er dygtige til at skabe resultater inden for vandviden og teknologi.

Den danske rådgivervirksom Grontmijs store vandprojekter i Dhaka beviser, at det i høj grad er med til at skabe arbejdspladser og vækst for Danmark. Der skal konkret lægges cirka 3.500 km vandledninger og laves mere end 160.000 nye vandtilslutninger i Dhaka – et projekt til mere end én mia. kroner.

To af de helt centrale beslutningstagere i Bangladesh besøger Danmark i denne uge, og i onsdags mødtes de med miljøminister Kirsten Brosbøl (S). Det er Mr. Monzur Hossain, departementschef i Ministry of Local Government og Mr. Taqsem A Khan, managing Director for Dhaka Water and Sewerage Authority, som besøger ministeren.

- Det er rigtig godt at se, hvordan danske virksomheder formår at eksportere den danske vandviden og teknologi i stor skala. Det er i Dhaka lykkedes at knække en af verdens helt store udfordringer – nemlig for lidt vand, for dårlig vandkvalitet og manglende økonomi i sektoren. Det konkrete projekt er et kæmpe fremskridt for de fattigste, og samtidig et stort bidrag til den vækst, som store, internationale vandprojekter kan bidrage til. Jeg glæder mig meget til at hilse på dem og høre mere om deres erfaringer," siger Kirsten Brosbøl.

Forbedret kvalitet

Vandprojekterne i Dhaka har både sundhedsmæssige, miljømæssige og økonomiske gevinster.

Vandkvaliteten er markant forbedret, og flere forbrugere har nu så meget tillid til kvaliteten af vandet, at de ikke længere koger det, inden de drikker det.

Disse ændringer kan allerede nu måles i form af færre registrerede diarré sygdomme og i en lavere børnedødelighed.

Vandmiljøet kommer i balance, da grundvandsniveauet genetableres. Illegale tilkoblinger bliver legaliseret, og forsyningen bliver troværdig, så flere kunder kobler sig til systemet med deraf følgende større indkomst for forsyningsmyndigheden.

Laos, Delhi og Jakarta

Grontmij er i gang med andre kæmpe vandprojekter i asiatiske storbyer, og i de kommende måneder vil ingeniørerne arbejde med vandprojekter i Laos, Delhi og Jakarta.

- Vi er i gang med en større rekrutteringskampagne i øjeblikket og søger stærke profiler til vores vandprojekter. P.t. har vi cirka 100 medarbejdere, som arbejder med internationale vandprojekter. Danmark kan herudover forvente sig endnu flere arbejdspladser på vandprojekterne hos andre leverandører, for eksempel pumper og ventiler, siger Mads Møller, direktør for Water & Energy i Grontmij.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094