23948sdkhjf

Virksomheder i yderområderne mangler lærlinge

De unge søger mod byerne frem for at blive på landet. Det gør det svært for virksomhederne at finde lærlinge
Det er ingen hemmelighed, at mange unge fra landets yderområder søger mod de store byer. Og det gør det svært for flere af landets byggematerialeproducenter at skaffe egnede lærlinge.

I Hurup Thy ligger virksomheden Idealcombi, der producerer vinduer og døre i træ og træ-aluminium. Her vil ledelsen gerne tage elever ind i produktionen.

Men samtidig med, at skolerne har mange skolepraktiklærlinge, kan Idealcombi ikke få lærlinge nok til uddannelsen til maskinsnedker.

Idealcombi er med sin fabrik på over 100.000 kvm den absolut største arbejdsplads i Hurup Thy. Virksomheden vil være en lokalforankret virksomhed, som ikke outsourcer produktionen til udlandet. Det giver efter Idealcombis opfattelse større fleksibilitet og højere kvalitet med produktion i Danmark, samtidig med at man kan producere til konkurrencedygtige priser.

Næste generation

Men Idealcombi skal hele tiden arbejde hårdt for at finde lærlinge.

- Vi vil simpelthen have lærlinge. Vi mener, det er en del af det at drive virksomhed, at vi bidrager til at uddanne næste generation, siger medejer og økonomichef i Idealcombi Martin Søgaard.

Samtidig er det også vigtigt at finde de mest kompetente medarbejdere.

- Det er lykkedes ved hjælp af tilfældigheder og netværk indtil videre. Men der kommer aldrig nogen uopfordret og banker på hos os og spørger, om de kan få en plads som maskinsnedkerlærling. Det, synes vi, er utroligt, når vi er så stor en virksomhed - med et bredt felt af maskiner og arbejdsprocesser, påpeger Martin Søgaard.

Ikke enkeltstående

Det er dog ikke et enkeltstående problem for byggematerialeproducenten fra Thy, at den i et yderområde ikke kan skaffe lærlinge.

Branchefællesskabet Danske Byggematerialer under Dansk Byggeri oplever, at flere og flere medlemsvirksomheder kan have svært ved at finde lærlinge.

- Det er især inden for de mindre uddannelsesretninger som for eksempel snedker og overfladebehandler, der kan være problemer, siger direktør Per Thomas Dahl fra Danske Byggematerialer.

Han opfordrer derfor de unge til at tage direkte kontakt til virksomhederne for at spørge, om de mangler en lærling, hvilket øger chancerne for at få en læreplads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1