23948sdkhjf

Ny bro er sendt i høring

Lovforslaget om den nye bro over Roskilde Fjord er nu sendt i offentlig høring. Anlægsbranchen mangler dog en motorvej
Den kommende højbro over Roskilde Fjord er kommet et skridt nærmere, efter Transportministeriet har sendt lovforslaget om den kommende fjordforbindelse i høring

Den nye bro skal afhjælpe de nuværende trængselsproblemer på Kronprins Frederiks Bro, og derfor skal der også ifølge lovforslaget anlægges nye veje herunder en 8,6 km lang firesporet motortrafikvej, der bliver en del af den planlagte Frederikssundsmotorvej.

Projekteringen starter i år, så anlægsarbejdet kan gå i gang i 2016 og være færdigt i 2019. Men Danske Anlægsentreprenører savner, at man også kommer i gang med Frederikssundsmotorvejen.

- Det er en rigtig god beslutning at udbygge infrastrukturen i området, der i dag er plaget af trængselsproblemer på den eksisterende Kronprins Frederiks Bro. Den nye bro vil helt sikkert få stor betydning for udviklingen, men det er uforståeligt, at politikerne ikke samtidig får ryddet de sidste knaster af vejen for Frederikssundsmotorvejens tredje etape. Det er en lappeløsning at gemme motorvejsforbindelsen til senere, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører.

Brugerbetaling

Den nye faste forbindelse over Roskilde Fjord skal finansieres ved en kombination af statstilskud og brugerbetaling. Taksten for at køre over den nye bro forudsættes at være 14 kroner for en personbil og 41 kroner for lastbiler.

- Hvis brugerfinansieringen skal give de planlagte indtægter, så der ikke skal bruges flere statspenge end forudsat, er det nødvendigt, at den tilstødende infrastruktur også er på plads. Derfor må politikerne hurtigst muligt træffe beslutning om den sidste etape af Frederikssundsmotorvejen. For uden motorvejen skal bilerne ind over den nuværende Frederikssundsvej, og det gør bestemt ikke den nye faste forbindelse mere attraktiv, siger Niels Nielsen.

Det samlede anlægsbudget er på lidt over to mia. kroner, hvoraf 660 mio. kroner skaffes via statslige bidrag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129