23948sdkhjf

VVS-leverandør tjener penge i et presset marked

Nordens største onlineleverandør af vvs-artikler til private fremviser rekordresultat for 2013. Bebuder vækst i 2014
Onlinehandel kan være et til tider presset marked – også inden for vvs-artikler til private, hvor ikke mindst konkurrencen fra de store byggemarkedskæders onlinehandel også er stor.

Men Nordens største onlineleverandør af vvs-artikler til private, danske Billig VVS Aps, har formået at tjene gode penge i det pressede onlinemarked.

Billig VVS kan således fremvise sit hidtil bedste resultat i regnskabet for 2013, der viser et resultat før skat på 12,7 mio. kroner, hvilket er en forbedring på 32 procent i forhold til 2012. Samtidig er bruttofortjenesten steget fra 17,4 til 21,4 mio. kroner, mens driftsresultatet steg fra 9,1 til 12,2 mio. kroner.

- Dels kan vi konstatere, at konkurrenterne stadig har svært ved at tjene penge, og dels har vi investeret i at etablere os i Norge og omstrukturere organisationen i Sverige. Alt i alt er vi derfor yderst tilfredse med resultatet for 2013, siger Jesper Bunde-Pedersen, der er adm. direktør og hovedaktionær i selskabet BilligVVS Aps, der står bag billigvvs.dk og tilsvarende hjemmesider i Norge og Sverige.

Jesper Bunde-Pedersen vurderer, at billigvvs.dk herhjemme sidder på omkring halvdelen af onlinemarkedet for vvs-artikler, som skønnes at ligge på mellem 200 og 300 mio. kroner årligt. Her er 90 procent af kunderne er private.

Startet som bibeskæftigelse

Jesper Bunde-Pedersen startede billigvvs.dk i 2000 som en bibeskæftigelse, mens han arbejdede som svend i sin fars installatørvirksomhed, hvor webshoppen dengang var blandt pionererne inden for e-butikker herhjemme.

Dengang klarede han for eksempel kundeservicen mellem opgaverne i faderens virksomhed. I 2013 var virksomheden ifølge regnskabet vokset til at have 28 fuldtidsansatte medarbejdere, og Jesper Bunde-Pedersen har planer om at sætte yderligere turbo på væksten i 2014.

– Både top- og bundlinje vil vokse endnu mere i år. Faktisk har vi nu nået en størrelse, hvor dropshipping fylder stadig mindre. For at kunne tilbyde kortest mulige leveringstider vil vi gradvist håndtere mere selv og får derfor nu et nyt lager på 2000 kvm, siger Jesper Bunde-Pedersen.

Turbo på 2014

Virksomheden oplyser ikke omsætning i sit regnskab, men den samlede omsætning for aktiviteterne i Danmark, Norge og Sverige skal nå de 200 mio. kroner i 2014. Primært båret frem af de udenlandske aktiviteter, hvor den svenske hjemmeside vvsochbad.se blev omstruktureret i 2013, og man gjorde indtoget på det norske marked med billigvvs.no.

– Selvom der stadig er masser af vækst at hente herhjemme, er det oplagt, at potentialet er størst i Norge og Sverige, hvor private endnu ikke i så høj grad handler vvs-artikler på nettet. Vi vil være den største spiller på alle tre skandinaviske markeder og er godt på vej alene i kraft af organisk vækst. I Norge nåede vi break even efter fire måneder, så vi har bevist, at vores forretningsmodel er skalerbar og nemt kan overføres til nye markeder, siger Jesper Bunde-Pedersen.

Han udelukker heller ikke opkøb og partnerskaber herhjemme og i udlandet i de kommende år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109