23948sdkhjf

Unik konstruktion pryder indkørslen

Nyt forskningsprojekt omkring beton nærmer sig sin afslutning
Det EU-støttede forskningsprojekt TailorCrete nærmer sig efter fire års europæisk samarbejde sin afslutning med opførelsen af en unik og spektakulær betonkonstruktion hos Paschal Danmark, der leverer form- og understøtningssystemer til betonstøbning.

Virksomheden har deltaget med ekspertviden inden for formsystemer til projektet.

Nye metoder

Forskningsprojektet har været en del af EU’s særlige EU’s Seventh Framework Programme og har i lighed med andre projekter haft fokus på at udvikle metoder og teknikker, der kan medvirke til en ændring af byggesektoren fra at være meget mandskabstung til i endnu højere grad at være baseret på højteknologiske løsninger, som har været anvendt i andre brancher.

Tailorcrete har specifikt haft fokus på at udvikle automatiserede processer til en omkostningseffektiv anvendelse af beton i byggeriet, hvor der stilles særlige krav til individualisering, funktionalitet og æstetik.

Målet har været at bringe betonteknologien på niveau med de potentialer, der ligger i moderne arkitektur, og det er sket gennem udvikling af nye digitale designværktøjer, anvendelse af robotteknik, nye formsystemer og armeringsmetoder.

214 meter lang

Den fysiske del af projektets mange delprojekter kan nu ses ved Paschal-Danmarks hovedsæde i Aarhus, hvor en 214 meter lang og seks meter høj betonkonstruktion pryder indkørslen til virksomheden.

Konstruktionen byder på en avanceret formgivning med mange dobbeltkrumme overflader og spændende detaljer.

Det er ligeledes den første af sin art i konstruktion, proces og størrelse.

Konstruktionen indvies officielt næste fredag den 9. maj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171