23948sdkhjf

Nedrivningskæmper går sammen

Tscherning overtager ejerskabet af Brandis og skaber en af landets allerstørste nedrivningskoncerner
To af landets store velrenommerede nedbrydningsvirksomheder går sammen.

G. Tscherning A/S overtager samtlige aktier i Brandis A/S og skaber dermed landets formentlig mandskabsmæssigt største nedbrydningskoncern med samlet cirka 250 medarbejdere.

Ejerskiftet i Brandis og dermed skabelsen af den ny koncern er kommet i stand efter et par års tilløb og betegnes af parterne som et “fornuftsægteskab med også en smule kærlighed".

- For nedrivningsbranchen er der kun én vej, og det er større enheder. I dag kæmper vi med asbest, PCB og bly, men der vil i fremtiden være flere giftige stoffer, der skal sorteres og fjernes i forbindelse med nedrivning. Når de farlige ting er målbare, skal de fjernes, og om få år, er det måske seks-otte stoffer, der skal fjernes. Fenolerne er eksempelvis allerede på vej. Det kræver, at virksomhederne har større administration og øget indsigt og kvalitetssikring. For at rumme alle de ekspertiser, som bliver nødvendige i en professionel nedrivningsvirksomhed, er man nødt til at være stor, siger Jan Brandis, den tidligere ejer af Brandis A/S.

Adm. direktør i Tscherning, Søren Tscherning, siger supplerende, at kravene fra bygherrer til virksomhederne om dokumentation samtidig øges - det vil sige både dokumentation for hvad man kan og dokumentation for håndtering af affaldet.

Har ens værdier

Når det bliver Tscherning A/S, der erhverver ejerskabet af Brandis, er det absolut ingen tilfældighed.

- Vi kender hinanden og vi tænker i parallelle spor. Samtidig ligner meget af måden at drive vores butikker på hinanden. Vores fokus på det ydre miljø og arbejdsmiljø er baseret på værdier, som vi har tyvstjålet fra Jan og Brandis, som var blandt de første til at sætte hensynet til miljøet og medarbejdernes arbejdsmiljø og sikkerhed i højsædet. Det er nu en indarbejdet del i vores værdier, og derfor matcher vi også på dette område hinanden så godt, mener Søren Tscherning.

Andre ligheder mellem de to virksomheder er, siger parterne samstemmende, at de var de første til at blice certificeret, og at de har stået bag hver sin af de seneste års mest spektakulære sprængninger.

Brandis havde ansvaret for nedrivningen af højhusene Ruskær og Agerkær i Rødovre, mens Tscherning stod for at nedlægge gassiloen i Valby. Dermed har de to virksomheder udbygget kompetencerne yderligere.

- Og så er vi også enige om, at der er brug for en reguleret nedrivningsbranche, og at vi gerne ser mere kontrol. Hvis der generelt er en effektiv kontrol, så holdes de brodne kar ude. Det vil være en gevinst for vores miljø og burde være åbenbart for enhver bygherre, mener Jan Brandis, der i 16 år var formand for nedriverbranchen i Danmark.

Alle ansatte fortsætter

Navnet Brandis, der som nedrivningsfirma er landets ældste med knap 67 år på bagen, fortsætter også i fremtiden.

- Brandis har historie, og hvis man fjerner navnet, så ryger også en del af historien, og det ønsker vi ikke, siger Søren Tscherning.

Derimod er det tanken, at de to virksomheder på sigt skal samles på én adresse for at udnytte synergien ved at være én koncern.

Medarbejderne i de to virksomheder blev orienteret om virksomhedsændringerne torsdag. Hos Brandis var samtlige omkring 35 medarbejdere kaldt hjem til domicilet i Ledøje.

- Jeg synes, det var en fin modtagelse. Der er flere medarbejdere med lang anciennitet, og et par af de hårde fyre fældede en tåre, men ellers var folk fattede. Det vigtigste budskab er jo trods alt også, at de beholder deres arbejde, siger Jan Brandis, der er 62 år.

Han slipper ikke tøjlerne helt og fortsætter i bestyrelsen. Hans søn Morten Brandis fortsætter som entreprenør i virksomheden. Søren Tscherning og Klaus Bodilsen fortsætter som direktører i Tscherning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126