23948sdkhjf

Koks i bygherreoverslag forsinker byforvandling

Projektgrundlaget for Sankt Annæ-projektet skal ændres, fordi bygherreoverslaget overstiger budgetrammen
Det varer lidt længere tid end planlagt, før københavnerne kan spadsere en tur på en nyrenoveret Sankt Annæ Plads. Udbuddet af Sankt Annæ-projektet - som ud over renovering af Sankt Annæ plads omdatter renovering af Kvæsthusgade og den østlige del af Nyhavn samt etablering af skybrudssikring - er nemlig blevet annulleret.

- Hele processen bliver skubbet fire til fem måneder, fortæller projektchef Claus Thorsen fra Sankt Annæ Selskabet, som er bygherre på projektet, og tilføjer, at forventningen før aflysningen var, at projektet ville være afsluttet ved udgangen af 2015.

Sankt Annæ-projektet realiseres i et samarbejde mellem Realdania, Københavns Kommune, Hofor samt en række private donorer.

Årsagen til annulleringen er at finde i bygherreoverslaget.

- Bygherreoverslaget overskrider bevillingsrammen. Vi forventer at gå i gang med en ny runde med prækvalifikation og efterfølgende licitation i september, siger Claus Thorsen.

Mindre justeringer

Den anslåede værdi for kontrakten, som det aflyste udbud omhandler, ligger på 90 mio. kroner. Det for høje ygherreoverslag giver ikke anledning til at forsøge at øge budgetrammen ved eksempelvis at finde nye investorer.

- Vi er i gang med at revidere projektgrundlaget, så vi kan overholde budgetrammen. Der vil ske mindre justeringer af projektet, som ikke påvirker de overordnede dele af projektet, siger Claus Thorsen, som ikke ønsker at oplyse, hvor meget bygherreoverslaget overskred budgetrammen.

Byggestart nu

Efter tidsplanen skulle byggestart have været her i juni, men den må afvente den nye udbudsrunde.

Da udbuddet blev aflyst, var der ikke afholdt licitation endnu. Otte havde anmodet om prækvalifikation, men Sankt Annæ Selskabet havde ikke prækvalificeret fem aktører endnu.

Det er Cowi, der er bygherrerådgiver på projektet, men det er ikke lykkedes at få en kommentar til sagen inden avisens deadline.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094