23948sdkhjf

Reform bliver pænt modtaget

Både FRI, LO og DA ser positivt på regeringens aftale om lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft
Med en ny aftale om lettere adgang til højkvalificeret arbejdskraft har regeringen og partierne bag formået at stille både arbejdsgiverne og arbejdstagerne tilfredse.

Aftalen indebærer blandt andet skærpet kontrol med, at udlændinge arbejder under ordentlige løn- og arbejdsvilkår samtidig med at der indføres en fast track-ordning, der gør det lettere og hurtigere for virksomheder i Danmark at rekruttere medarbejdere uden for EU.

Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) glæder adm. direktør Henrik Garver sig over den politiske aftale.

- Det er grundlæggende positivt, at vi får en fast track-ordning. Det gør det lettere at få dygtige udlændinge til Danmark. Det er vigtigt til nogle opgaver, at det kan gå hurtigt med at få en specialist hertil. Det er både vigtigt for de små og de store virksomheder, siger han.

Også LO er tilfredse med aftalen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Aftalen betyder, at danske virksomheder fremover får lettere ved at få højtuddannede specialister fra udlandet. Det er godt - og tiltrængt. Ligeså vigtigt er det dog, at aftalen sikrer, at højtuddannede udlændinge ikke havner i ufaglærte og faglærte job. Aftalen er samtidig med til at sikre, at arbejde udført i Danmark skal ske i fair konkurrence og under ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er et skridt i den rigtige retning, siger sekretær Ejner K. Holst.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening fremhæver direktør Henrik Bach Mortensen, at reformen kan være med til at forhindre flaskehalse på arbejdsmarkedet.

- Der er grund til at glæde sig over, at alle partier, undtagen Enhedslisten, nu bakker op om, at kvalificeret arbejdskraft fra landene uden for EU skal være med til at sætte gang i væksten. Med den meget brede aftale ved virksomhederne nu, at de kan søge medarbejdere overalt på kloden, når der ikke er kvalificerede danske ansøgere. Nye medarbejdere fra udlandet er helt grundlæggende ikke et problem for Danmark, men en del af løsningen - ikke mindst i forhold til de flaskehalse, som begynder at tone frem, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172