23948sdkhjf

Ny marina til Løgstør

Løgstør og Vesthimmerlands Kommune ser mod Norge, når der skal findes investorer til ny marina og beboere til planlagte boliger nær vand og lystbådehavn
I lighed med flere andre danske havnebyer står også Løgstør foran en forandring i det vandnære miljø, hvor fortidens industrihavn med stor fordel kan gøres klar til nye brugere.

Derfor har Vesthimmerlands Kommune lavet en plan for en ny marina, og en arbejdsgruppe med projektet "Ny Marina i kanalbyen Løgstør" i spidsen har fået udarbejdet en plan for, hvordan projektet kan realiseres, hvis de fornødne investorer kan findes.

Ifølge planen skal der i fremtiden graves et havnebassin, der skal forbindes med Limfjorden via en kanal.

Ingeniører fra rådgivningsfirmaet Rambøll har beregnet, at alene udgravningen af bassinet med tilhørende broer, indfatninger og kajanlæg, nødvendige nedrivninger og jordarbejder vil koste et sted mellem 60 og 82 mio. kroner. Den store usikkerhed skyldes, at en del jord forventes at være forurenet.

- Måske vil jordbundsprøver vise, at vi er heldige, så jorden kan bruges som kystbeskyttelse eller jordvolde ved veje, så det bliver billigere. Udfordringen er at grave bassinet, siger borgmester Knud Kristensen (K), Vesthimmerlands Kommune, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

PR-tur til Norge

Han har med Økonomiudvalget og marinaens arbejdsgruppe været i Norge for at skabe kontakter til ejendomsudviklere og potentielle investorer.

Licitationen har spurgt Knud Kristensen hvordan det gik:

- Det gik fint med at gøre reklame for lystbådehavnen, og for planerne om at udlægge området til boliger. Ejendomsmæglerne fortæller, at når de har talt med tre potentielle boligkøbere, er de to nordmænd. Derfor er det mit håb, at det bliver muligt at bygge boliger og at rigtig mange nordmænd vil være interesserede i at flytte hertil og bosætte sig. At de kan have deres både liggende i den nye havn, vil være et absolut plus. Og vi har helt andre kvadratmeterpriser end i Norge, siger Knud Kristensen, som håber på en blandet befolkningssammensætning af unge børnefamilier samt en del over 50 år.

- Der er plads til, at vi udvikler forskellige boligtyper nær den nye marina. Og vi kan mærke interesse for området, tilføjer borgmesteren.

Også den nedlagte fiskefabrik, Larsen Danish Seafood indgår i projektplanen. Her foreslås der dannet et sejlercenter eller feriecenterfunktioner.

Marina-planen bliver nu et emne til kommende budgetforhandlinger.

Licitationen fik på grund af juleferie ikke en kommentar fra kommunaldirektør Henrik Kruuse, der også er projektleder bag initiativet "Ny marina i kanalbyen Løgstør."
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109