23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

THISTED: Thisted Kommune og Danmarks Tekniske Universitet, som står bag vindmølle-testcentret i Østerild, kan med fem mio. kroner i støtte fra Realdania komme videre med planerne om et nyt besøgscenter, der skal fortælle om arbejdet i og omkring Danmarks første og største test af store vindmøller til at producere bæredygtig energi. Centret skal også fortælle om arbejdet med at genoprette naturen i området, og om Danmarks rolle i den globale klimaudfordring. Det fortæller Thisted Kommune på sin hjemmeside

AALBORG: Aalborg Byråd godkendte kort for jul plangrundlaget for en overdækning af Jomfru Ane Gade i Aalborg Midtby endeligt.

Formålet med lokalplanen er at give mulighed for, at der kan etableres en overdækning af Jomfru Ane Gade mellem Bispensgade og Ved Stranden. Dette er et ønske fra restauratørerne for at fremme en positiv udvikling samt sikre gadens tiltrækningskraft for turister og lokale borgere.

Lokalplanen skal sikre, at overdækningen opføres i god sammenhæng med de eksisterende omgivelser, samt sikre alle nødvendige rednings- og adgangsforhold.

Klagefristen til Natur- og Miljøklagenævnet udløber 19. januar 2015.

HJØRRING: Hjørring Byråd har sagt ja til at frigive penge til handicapfaciliteter, billetmøllesystem og trappe ved vandrutsjebanen i Vandhuset. Der er tale 0m en anlægsudgift på i alt 690.000 kroner.

På samme møde frigav byrådet 129.000 kroner til renovering af klokketårnet på Sømandskirken i Hirtshals samt til genetablering af ungdomsklub i Hundelev efter vandskade.

REGION MIDTJYLLAND

HEDENSTED: Hedensted Kommune har fremlagt et forslag til lokalplan og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg for et erhvervsområde ved Barritskovvej til offentlig høring frem til 20. februar.

Forslagene giver mulighed for udvidelse af et eksisterende erhvervsområde ved Barritskovvej 34 i Barrit og omfatter 5,5 hektar landbrugsjord. Lokalplanen skal give mulighed for udvidelse af eksisterende virksomhed Aarstiderne A/S. Lokalplanen udlægger området til erhvervsområde med tilhørende kontor og personalefaciliteter. Derudover giver lokalplanen mulighed for en gårdbutik, restaurant og dertil hørende selskabslokaler.

VIBORG: Teknisk udvalg i Viborg Kommune skal på sit næste møde, som finder sted 7. januar, blandt andet se på et forslag til lokalplan for et boligområde ved Øster Teglgårdsvej i Viborg.

Området ligger syd for Søndersø, og lokalplanforslaget udlægger området til boligformål og rekreativt område langs Søndersø. Planen giver mulighed for opførelse af fire punkthuse i indtil fire etager og to længehuse i to etager nærmest Søndersø – i alt cirka 32 boliger og 5.620 kvm. Det eksisterende hovedhus i området skal bevares og kan anvendes til fællesfunktioner, restaurant og liberale erhverv.

Direktøren for Teknik & Miljø indstiller, at lokalplanforslaget vedtages.

HADSTEN: Den 7. januar går Region Midtjylland i gang med at fjerne sporene efter 45 års produktion af hjul, nav og aksler fra Gl. Sellingvej 1 i udkanten af Hadsten.

Ejeren af grunden, virksomheden Trelleborg Hadsten A/S, har revet de gamle bygninger ned for at give plads til blandt andet et butikscenter og en Rema 1000 butik, og det betyder, at de er fri bane for regionen til at gå i dybden og fjerne forureningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097