23948sdkhjf

Forebyggelsesfond kan støtte men ikke udvikle

På baggrund af opfordring fra stilladsformand oplyser Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse, at den kan give støtte til projekter om udvikling af nyt stilladsgrej - men ikke selv direkte udvikle
Det er ikke muligt for Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse selv at gå ind og direkte udvikle nye ikke-nedslidende løsninger til stilladsbranchen. Men den kan yde økonomisk støtte til udvalgte projekter.

- Der er forudbestemte ordninger, som man kan søge hos os, siger Randi Stenholt-Jacobsen, daglig leder i sekretariatet hos fonden, der støtter initiativer, som skal forebygge nedslidning og fastholde folk på arbejdsmarkedet.

Hun peger i den forbindelse på ordningen om støtte til udvikling af tekniske hjælpemidler.

Det er et krav, at to eller flere virksomheder går sammen om at søge om den økonomiske støtte, og at deres projekt går på udvikling af et produkt, de selv ønsker at benytte samtidigt med, at det udviklede er forankret i branchen. Hvis det ikke er tilfældet, kan der ikke bevilliges støtte.

- Vi lægger vægt på, at det er et bredt projekt, siger Randi Stenholt-Jacobsen.

Hun peger i den forbindelse på, at det er en god idé at arbejde sammen med en brancheorganisation.

John Jakobsen, formand for Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920, der i Licitationen - Byggeriets Dagblad i går netop sendte en opfordring til forebyggelsesfonden om at gå ind og hjælpe med at udvikle de ikke-nedslidende løsninger, er positiv over for svaret fra fonden.

Han tror, at støttemuligheden kan være med til at gøre op med manglen på det ikke-nedslidende grej - og dermed udfordringerne med at leve op til Arbejdstilsynets skærpede krav om fuld sikring i højden.

- Der er nogle mindre virksomheder, der går med idéer, men ét er tiden og noget andet er økonomien, der kan sætte begrænsninger i forhold til at gå i gang med dem, siger han og fremhæver, at han vil tage kontakt til flere af virksomhederne og gøre dem opmærksomme på støttemulighederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093