23948sdkhjf

Byggeriet hepper på Boligjobordningen i 2015

Selvom Boligjobordningen ikke blev en del af finansloven for 2015, fastholder byggebranchen håbet om, at ordningen bliver genindført
Byggeriets parter har et stort ønske for 2015: en genindførelse af Boligjobordningen.

Det står klart, når man læser byggebranchens nytårsudtalelser.

- Det er en stor fejltagelse at fjerne fradraget, som både har bidraget positivt til dansk økonomi og i stor stil har fjernet sort arbejde, lyder det blandt andet fra Ole Draborg, direktør for Danske Malemestre, som i sin nytårsudtalelse desuden gør opmærksom på, at afskaffelsen vil koste 1.000 arbejdspladser alene i malerbranchen og 5.000 i byggeriet som helhed.

Årets politiske bommert

Niels Techen, formand for Håndværksrådet, har også fokus på ordningens indflydelse på sort arbejde, og i sin nytårsudtalelse betegner han direkte afskaffelsen som årets politiske bommert.

- Spørger man en håndværksmester i byggeriet, har håndværkerfradraget kraftigt reduceret kundernes appetit på sort arbejde samtidigt med, at det har holdt hånden under arbejdspladser og lærepladser i virksomhederne, lyder det fra Niels Techen.

Han fremhæver derfor, at det bør være et vigtigt politisk projekt at få rettet op på skaden i 2015 og få genindført ordningen - og helst med tilbagevirkende kraft.

- Jeg tror, at man undervurderer ordningens betydning for de mindre virksomheder i Udkantsdanmark - især efter, at sommerhusene også kom med, siger Niels Techen til Licitationen - Byggeriets Dagblad og fortsætter:

- Det står helt klart højt på Håndværksrådets ønskeliste, at få ordningen tilbage.

Det gælder også på Danske Malermestres ønskeliste, og her drømmer man desuden om en forøgelse af fradraget fra 15.000 kroner til mindst 25.000 kroner, lyder det fra Ole Draborg.

- Men førsteprioriteten er selvfølgelig at få ordningen videreført, siger han.

Forventet enighed

For Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, er det ikke overraskende, at ønsket om en fortsat boligjobordning går igen hos byggebranchens parter.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad begrunder han det blandt andet med et privat marked i lavt gear og en skæv aktivitetsfordeling.

- Derfor er det vel meget naturligt, at der bliver holdt fast, siger han og peger på det kommende folketingsvalgs betydning, og blå bloks overordnede positive linje over for en videreførelse.

Også Ole Draborg har noteret blå bloks positive indstilling, og hos Danske Malermestre tror man - til trods for SF's nylige støtte til ordningen - at et regeringsskifte er det, der skal til, før vinden blæser i retning af en videreført ordning.

- Det er det, vi går og regner med skal til, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094