23948sdkhjf

Sigtede i kartelsag går i retten

De første af de sigtede i kartelsagen siger nu, at de går i retten med deres sag
Flere af den såkaldte byggekartelsags sigtede byggevirksomheder afviser at have overtrådt konkurrenceloven. De har meddelt Bagmandspolitiet, at de tager sagen til domstolene, hvis ikke sigtelserne frafaldes.

En af virksomhederne er entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen A/S, der er sigtet for et enkelt forhold i forbindelse med kartelsagen og præsenteret for et bødeforelæg på én mio. kroner.

- Vi føler os helt sikre på, at vi ikke har overtrådt konkurrenceloven. Vi er ikke deltager i en mestergris, og vi har ikke fået eller givet lånepriser. Vi har talt med en anden entreprenør, så sagen vil skulle afgøre, om det ifølge konkurrenceloven overhovedet er lovligt, at vi taler sammen i byggebranchen. Både vi og vores advokat mener, at vi har en god sag. Vi tager derfor sagen i retten, hvis ikke Bagmandspolitiet indser, at der ikke er en sag og dropper sigtelsen, siger adm. direktør Karsten Hjarsøe.

Accepterer ikke bøde

Også tømrerfirmaet Jim Jensen A/S har besluttet at få sin sag prøvet ved domstolen. Der er tale om et enkelt forhold og et bødeforelæg på 400.000 kroner.

- Vi har bedt om hjælp til en prissætning af en del af en enkelt opgave, men har i øvrigt ikke benyttet det. Vores advokat er helt enig med os i, at der ikke er tale om en overtrædelse af konkurrenceloven. Derfor accepterer vi heller ikke en bøde. Der er brug for afklaring af fortolkningen af, hvad man må og ikke må, og det glæder vi os til, siger tømrermester Jim Jensen.

I alt er 28 virksomheder sigtet i kartelsagen. 11 har vedtaget bøder. De fleste sager handler om såkaldte lånepriser. 17 sager er dermed uafklaret.

Artiklen er en del af temaet Fokus på byggekartel-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093