23948sdkhjf

Transformation af slagteribygning: Disse fire dyster om opgaven

Omdannelsen af Slagteribygningen i Faaborg går ind i næste fase med fire mulige arkitekthold

Interessen for at komme med konkret bud på, hvordan 120 års slagterihistorie kan erstattes af et kraftcenter or iværksætteri, turisme, kultur og foreningsliv, er ikke til at tage fejl af. 

31 kandidater fra ind- og udland bød ind for at blive prækvalificeret til projektkonkurrencen om at transformere Slagteribygningen i Faaborg. Nu er fire hold valgt til næste trin i projektet.

Slagteribygningen i Faaborg - de fire prækvalificerede hold

BBP Arkitekter (JAJA Arkitekter, Søren Jensen)

Henning Larsen (Panum & Koppel, Rambøll, Vulcano, Meyers)

Tegnestuen Vandkunsten (Pihlmann architects, Dominia, VEGA Landskab, Kitchen Collective)

Schmidt Hammer Lassen (Rørbæk og møller Arkitekter A/S, Lendager Arkitekter ApS, BOGL ApS, WSP Danmark A/S, Fælleshaven A/S)

- Vi havde håbet på 10-15 ansøgninger, så det har været en stor positiv overraskelse at modtage mere end det dobbelte. Kvaliteten og variationen i de ansøgende hold bekræfter os i, at der er stor arkitektonisk og konceptuel interesse for opgaven, siger Christian Thulstrup Lauesen, udviklingschef for Slagteribygningen, i en pressemeddelelse.

De fire hold skal nu give hver deres bud på, hvordan fremtidens Slagteribygningen skal se ud og indrettes.

180 millioner alt medregnet

Projektet skal forvandle den tidligere industribygning på havnen til et oplevelsesøkonomisk samlingspunkt, der kan fungere som både kulturel og social motor i lokalområdet og samtidig tiltrække besøgende fra ind- og udland.

- Det bekræfter, at projekt Slagteribygningen byder på noget helt særligt: En stærk fortælling om Faaborg som en by med store visioner om fællesskaber og gæstfrihed, en spændende transformation af en brugt industribygning og et højt ambitionsniveau i forhold til den grønne omstilling samt både den sociale og den etiske dagsorden, siger Gyrithe Saltorp, bestyrelsesleder for Ejendomsfonden Slagteribygningen.

Nu skal de fire hold sætte sig ind i projektets idéer og fakta, og så skal de i gang med at udvikle og løsninger.

Alt i alt dækker slagterigrunden cirka 42.500 kvm, hvoraf cirka 6.500 kvm findes under tag i Slagteribygningen.

Som helhed forventes projektet at have et samlet budget på cirka 180 mio. kr. til anlæg og udvikling af driftsaktiviteter, inkl. alle omkostninger

Vinderen af projektkonkurrencen forventes offentliggjort i december 2025. Senere følger et entrepriseudbud, inden den fysiske transformation af bygningen kan begynde.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094