23948sdkhjf

Modernisering af Nakskov Havnefront: Nyopført gangbro udført af CG Jensen

Fleksibilitet, kompetente medarbejdere og et særdeles godt samarbejde mellem de involverede parter i byggeprocessen har, ifølge CG Jensen, været nøglefaktorer i den vellykkede opførelse af Nakskov Havns nye gangbro, Dronning Sophies Bro.

Som en central del af moderniseringen af Nakskov havneområde blev den nyopførte gangbro, Dronning Sophies Bro, officielt indviet den 22. januar 2025. Gangbroen, der er opført af entreprenørvirksomheden CG Jensen, er 38 meter lang og forbedrer tilgængeligheden ved Nakskov Havn, samtidig med at den udgør en central del af den samlede havnefront.

"Bygherre havde fastsat en tidsplan med deadline ultimo 24, hvilket gav os fleksibilitet til at løse opgaven. Det har været afgørende, da det har givet os tid til at tilpasse os ændringer og håndtere eventuelle udfordringer undervejs, samtidig med at byggearbejdet har kunnet forløbe effektivt og uden forsinkelser," fortæller projektleder hos CG Jensen, Tomas Willemoes Graversen.

Snævre pladsforhold og skærpede krav til vibrationer

På nordsiden af havnen bød byggepladsen på særlige udfordringer med begrænset plads og skærpede krav til vibrationspåvirkninger. Nærheden til Dronningens Pakhus, en fredet bygning, stillede store krav til arbejdet for at undgå skader. Derfor blev der installeret vibrationsmålere, som løbende overvågede rystelserne og advarede, hvis grænseværdien blev overskredet.

”Ved byggeri tæt på vibrationsfølsomme bygninger er den normale grænse for vibrationer typisk 3 mm pr. sekund. I dette projekt var kravene dog endnu skrappere, da grænsen blev nedsat til 2 mm pr. sekund for at beskytte den historiske bygning” forklarer Tomas Willemoes Graversen

Præcisionsarbejde i azobetræ og udfordrende detaljearbejde

Broens dæk og rækværk er udført i azobetræ. Særligt rækværket har krævet præcision, da den øverste håndliste er udstyret med lys.

"Vi har haft et særdeles godt samarbejde med vores eksterne partnere. Når alle trækker på samme hammel, opstår der synergier, som gør, at vi tilsammen leverer kvalitetsarbejde” Projektleder hos CG Jensen, Tomas Willemoes Graversen

"Der skulle tænkes grundigt over udførelsen, og vi måtte i dialog med arkitekten lave nogle justeringer for at få det hele til at passe," forklarer Tomas Willemoes Graversen om de praktiske udfordringer ved projektet.

Erfaring og samarbejde som afgørende faktorer

Ifølge Tomas Willemoes Graversen har erfaringer fra tidligere projekter og et tæt samarbejde mellem forskellige afdelinger internt hos CG Jensen været afgørende for, at projektet er forløbet så problemfrit, som det er.

"Vores stålafdeling har stor erfaring inden for stålbroer, så vi har haft adgang til specialiserede kompetencer på området," forklarer han og understreger samtidig, at det gode samarbejde med bygherre, arkitekter og ingeniører har haft stor betydning for projektets succes.

"Vi har haft et særdeles godt samarbejde med vores eksterne partnere. Når alle trækker på samme hammel, opstår der synergier, som gør, at vi tilsammen leverer kvalitetsarbejde.”

Om CG Jensen

CG Jensen er en velrenommeret entreprenørvirksomhed med mange års erfaring i byggebranchen. Virksomheden har stor ekspertise inden for både små og store byggeprojekter, herunder brobygning og renovering af havneområder, og med sin erfaring og kapacitet sikrer CG Jensen fremdrift og kvalitet i udførelsesfasen.
www.cgjensen.dk

Artiklen er en del af temaet Kommuner i Vækst.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156