23948sdkhjf

Stor transformation af det gamle rådhus i Horsens

Horsens Samlingspunkt er et ambitiøst projekt, der omdanner det tidligere rådhus i Horsens til hotel, bibliotek og borger relaterede faciliteter. Totalentreprenøren S. Guldfeldt Nielsen leder ombygningen, der skal leve op til både DGNB og EU’s taksonomi vedr. miljømæssig bæredygtighed, når projektet er færdigt i første halvår af 2026.

I centrum af Horsens er et større renoveringsarbejde gået i gang, da det gamle rådhus over det næste halvandet års tid skal ombygges til en kombination af hotel, bibliotek, borgerservice og café. Det er totalentreprenøren S. Guldfeldt Nielsen, der leder ombygningen, mens AART Architects står for designet, og Rønslev står for ingeniørarbejdet. Bygherre på projektet er M+ Ejendomme og AP Ejendomme. 

S. Guldfeldt Nielsen har traditionelt været mest kendt som tømrerforretning, men virksomheden er også en erfaren entreprenør, og netop ombygning og renovering har man meget erfaring med, forklarer sektionschef Per Andersen: “Det er en stor ombygningsopgave på ca. 13.500 m2, men det er kendt stof for os. Der er tale om solidt, gammelt byggeri, der sagtens kan blive til noget godt igen. Det er en spændende opgave, fordi det er et gammelt hus med sit særpræg og skævheder, så der skal findes kreative løsninger for at få det hele til at passe, og mange beslutninger skal træffes undervejs. Heldigvis har vi et virkelig godt samarbejde med bygherre og rådgivere.”

Total makeover indvendigt 

En tredjedel af det gamle rådhus er allerede blevet revet ned, og resten af bygningen er blevet strippet helt ned, så entreprenøren i princippet overtog et lukket råhus med betonvægge, søjler og bjælker. Det har gjort det nemt at komme i gang med indretningen, forklarer Per Andersen: “Vi starter med et tørt råhus uden fugtproblemer, så nu er vi i fuld gang med en masse gipsarbejde, så vi kan få væggene op at stå. Vi har et godt team af bl.a. lokale underentreprenører, der er med til at få løst tingene hurtigt og effektivt.” Der skal også sættes nye vinduer i og lægges ekstra tagpap ovenpå det gamle, men ellers er skallen på det gamle rådhus i god stand. Man kan endda genbruge murstenene fra de nedrevne dele – de anvendes nu til at bygge de nye gavle. Også de gamle lysarmaturer, installationskanaler og akustiklofter skal genbruges, efter en mindre opdatering og renovering. Så der er fuldt fokus på bæredygtighed og genanvendelse. 

“Det er en spændende opgave, fordi det er et gammelt hus med sit særpræg og skævheder, så der skal findes kreative løsninger for at få det hele til at passe.”
- Sektionschef Per Andersen

Baseret på EU Taksonomi 

Det store fokus på genbrug er en del af ambitionen om at gøre projektet mere bæredygtigt. Målet er at opnå DGNB Sølv-certificering samt overholde EU’s taksonomi for bæredygtige investeringer. Helt konkret stilles der bl.a. skrappe krav til materialerne, som skal cleares mht. kemiindhold, inden de bestilles hjem og monteres. Samtidig skal selve byggepladsen indrettes med grundig affaldssortering, og entreprenøren skal være forberedt på en højere grad af kontroller i processen bl.a. commissioning-test. “Det er den første større renoveringssag i Danmark, der arbejder med EU’s taksonomi. Det kræver et stort dokumentationsarbejde, men vi er glade for at være med på en grønnere dagsorden,” siger Per Andersen.

S. GULDFELDT NIELSEN A/S

S. Guldfeldt Nielsen A/S udfører alle former for entrepriseopgaver både fagentrepriser, storentrepriser, hovedentrepriser og totalentrepriser. Virksomheden har desuden en stor egenproduktion, hvor man kan løse specialopgaver inden for beton, kloak, murer- samt tømrer- og snedkerarbejde. 

Se mere på www.guldfeldt.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093