23948sdkhjf

Ophæver tilladelse: Millionregning venter supersygehus

Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet en tilladelse til at Nyt OUH i Odense må udlede renest spildevand i mindre vandløb

Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet en tilladelse til, at det nye supersygehus i Odense må  udlede renset spildevand i et mindre vandløb. 

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Odense Kommune havde givet tilladelse til, at Nyt OUH måtte udlede renset spildevand direkte ud i det lille vandløb, men den tilladelse er altså nu ophævet.

Ophævelsen sker på baggrund af en klage fra Danmarks Sportsfiskerforbund, der mener, at det er uklart, hvordan medicinrester fra hospitalet påvirker naturen. 

I stedet bør Nyt OUH lede spildevandet via en syv km ledning til rensningsanlægget Ejby Mølle, skriver avisen. Dette vil årligt koste Nyt OUH millioner af kroner.

Hos Nyt OUH mener man derimod, at vandet er rent nok at blive ledt direkte ud i vandløbet.   

- Kravene til rensning af spildevand fra et sygehus er meget skrappe. Vi kommer til at rense vandet til en kvalitet, der svarer til drikkevand eller renere - det viser erfaringerne fra Herlev, som har brugt teknikken i seks år, har projektleder på Nyt OUH Bjarne Brisson tidligere sagt til avisen om anlægget.

Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse kan ikke ankes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125