23948sdkhjf

Aarhus-entreprenør bager "Småkagen" i Helsingør

167 etageboliger og rækkehuse på en gammel småkagefabrik er det nyeste skud på stammen i samarbejdet mellem Raundahl & Moesby og Core Property Management.

Under det indbydende navn ”Småkagen” har totalentreprenør Raundahl & Moesby fra Aarhus og ejendomsinvestoren Core Property Management præsenteret deres seneste samarbejde.

Navnet dækker over et nyt boligprojekt i Cinemabyen i Helsingør med 167 boliger, hvoraf 12 er rækkehuse og de resterende 155 er etageboliger.

- Aftalen med Core Property er indgået efter vores samarbejdsmodel, som vi har haft succes med på flere andre sager igennem de seneste år, fortæller direktør for Raundahl & Moesby Øst, Morten Jensen, i en pressemeddelelse.

"Småkagen" har et samlet areal på 13.847 kvm nye boliger og yderligere 5.000 kvm til kælder samt parkeringsfaciliteter.

Bygningerne, som består af 10 separate blokke sammenbygget som åbne karrer, vil blive opført i rustik lys teglsten med varierende hældninger på tagkonstruktionen.

De udendørs opholdsarealer vil inkludere en grøn kile med gennemgående stiforløb, grønne åndehuller og overdækkede fællesarealer i form af orangerier.

Når Raundahl & Moesby planlægger og opfører nye byggerier, tager de - med egne ord - ofte flere initiativer for at skabe mere bæredygtige og levende byområder. Ved dette byggeri vil Raundahl & Moesbys egen biolog også sikre de mest optimale betingelser for at fremme biodiversiteten i området.

Gammel småkagefabrik

Byudviklingen i Cinemabyen er et led i en større plan om at omdanne den tidligere småkagefabrik og tidligere Ford-værksted på hjørnet af Rønnebær Alle og Fredericiavej i Helsingør til en bydel med boliger, butikker, erhverv og grønne områder.

- Vi vil gerne takke Helsingør Kommune, som har været en konstruktiv medspiller omkring hele dette byudviklingsprojekt, og nu skal vi i gang med opførelsen, og vi har allieret os med vores gode samarbejdspartnere fra Raundahl & Moesby, som ved, hvad der skal til for at realisere dette boligbyggeri, udtaler driftsdirektør og partner Morten Munkager Knudsen fra Core Property Management.

Projekteringen af ”Småkagen” startes op efter sommerferien, og det forventes, at man går i jorden ved årsskiftet.

Byggeriet afleveres i tre etaper fra efteråret 2026 til foråret 2027.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11