23948sdkhjf

Nrep-koncern bløder: Minus på over 400 millioner kroner

Udviklingen får ikke folkene bag Urban Partners til at ryste på hånden

Urban Partners, der har ejendomsinvestoren Nrep som et centralt forretningsben, indkasserede et kæmpe underskud i 2023. 

Samlet var selskabets minus før skat på 416,3 mio. kr. og 394,6 mio. kr. efter skat. Forklaringen er primært to store nedskrivninger på samlet 463,4 mio. kr. 

- Det overordnede resultat afspejler en generel tilbagegang på markederne, der skyldes stigende rentesatser, geopolitisk usikkerhed og andre strukturelle forandringer, siger finansdirektør Colin Throssell i en pressemeddelelse.

- Vi er dog tilfredse med, at vores kerneforretning forbliver stærk, med vækst i regelmæssige management fees og en disciplineret omkostningsstyring, der gør det muligt for os at navigere i en usikker tid og investere i vores platform, tilføjer han.

De store nedskrivninger bag underskuddet var dels 258,8 mio. kr. i potentiel fremtidig indkomst knyttet til out performance, der med selskabets ord blev ”historisk indregnet under mere positive markedsvilkår”, dels en nedskrivning på 204,6 mio. kr. af immaterielle aktiver forbundet med omstrukturering, der skal positionere Urban Partners til fremtidig vækst.

Urban Partners A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 1.401,7 1.473,1
Driftsresultat 0,7 86,4
Resultat før skat 416,3 21,0
Årets resultat 394,6 7,8
Balancestatus 1.452,0 1934,9
Egenkapital 107,0 730,8
Antal ansatte 697 590
Kilde: CVR

Urban Partners, blev etableret af ejendomsinvestoren Nrep, venturekapitalfonden 2150, finansieringsspecialisten Velo Capital samt kapitalfonden Luma Equity, og sigter mod mere bæredygtighed i byggeri og byudvikling.

Visionen er uændret

Folkene bag koncernen holde dog kursen, og der peges på flere forhold, der peger i positiv retning. Justeret overskud for ekstraordinære non-cash-posteringer udgjorde 108 mio. kr., omsætning fra koncernens management fees - indkomst fra forvaltning af investeringsfondenes aktiver - steg med 176,4 mio. kr. til 1,1 mia. kr. i 2023, mens driftsomkostninger faldt med 1,6 mio. kr.

- Visionen for Urban Partners er uændret på trods af de udfordrende markedsforhold, understreger Jens Stender.

- I 2023 var vi aktive i vores markeder, samtidig med at vi fortsatte med at opbygge en effektiv og robust organisation. Vi tror på fremtiden, og vi kigger fremad, mens vi forfølger ambitionen om at blive verdens førende urbane investor, tilføjer han.

Går i nul

Med nye investeringer er forventningen, at den underliggende drift rammer break-even i 2024. 

De ekstraordinære non-cash-posteringer for 2023 forventes ikke at blive gentaget, hvilket ifølge koncernen vil medføre et mere ensartet billede af den operationelle drift og den overordnede finansielle rapportering.

- På trods af betydelige udfordringer på investeringsmarkederne er vi tilfredse med, at vores underliggende forretning fortsat er stærk, så vi kan positionere os til fremtidig vækst, udtaler Colin Throssell.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125