23948sdkhjf

Posthus fra 1976 omdannes til 300 lejligheder

Omfattende renovering og tilbygning skal give nyt liv til Hillerøds gamle, forladte posthus

Nu behøver indbyggerne i Hillerød ikke længere at gætte på, hvad der vil ske med byens gamle posthus, som har stået tomt siden 2018.

Ejendomsudvikleren Gefion Group har nemlig købt postejendommen klos op ad Hillerød Station af Postnord. Nu venter en større renovering og ombygning efter micro living-boligkonceptet, så der bliver indrettet 300 mikrolejligheder på 30-35 kvm.

- Nu skal vi først og fremmest have en ny lokalplan på plads, og så snart den er i mål, vil vi begynde byggeriet af cirka 300 micro-enheder med et forventeligt boligareal på 9.605 kvm, som betyder, at lejlighederne bliver på 30-35 kvm på grunden, der har et areal på 6.554 kvm, fortæller Thomas W. Færch, adm. direktør i Gefion Group, i en pressemeddelelse.

 Bygningerne har stået tomme siden 2018, hvor Postnord flyttede. Ejendommen bærer derfor præg af manglende vedligeholdelse og brug.

Bygger ovenpå

Gefion-direktøren forventer, at projektet vil stå klar om to til to et halvt år - en tidsplan, der er afhængig af, hvor lang tid det tager at få lokalplan og renovering på plads.

- Vi kommer til at bevare og transformere den gamle, trætte postbygning og kommer til at bygge ovenpå den eksisterende struktur, så der i alt bliver fem etager med boliger, forklarer Thomas W. Færch også.

Mellem bygningerne skal der etableres en stiforbindelse på tværs af grunden, ligesom der skal etableres cirka 87 p-pladser.

Gefion Group vil genanvende den eksisterende postbygning, og tilføjelser og nybygning er baseret på trækonstruktioner. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141