23948sdkhjf

Odense-entreprenør bygger dobbelt så højt som Rundetårn

5E Byg skal opføre et 14 etager højt kontordomicil i Esbjerg. Alle underentrepriser vil blive sendt i udbud

Byggekoncernen 5E Byg A/S og Det Faglige Hus har underskrevet kontrakten om opførelsen af det største kontordomicil nogensinde i Sydvestjylland, nemlig Esbjerg Business Park – Seaport. 

Det 14 etager høje og knap 20.000 kvm store kontorhus bygges på Esbjerg Brygge i den nordlige del af Esbjerg Havn og tæt på byens berømte kæmpeskulptur 'Mennesket ved havet'.

- Vi har gennem flere år haft stor opmærksomhed omkring de mange positive ting, der sker i byen. Der er gang i flere store byggerier, som vi også har budt ind på. Nu lykkes det så at få fodfæste i det sydvestjyske, siger adm. direktør Per Jørgensen, 5E Byg, i en pressemeddelelse.

5E Byg, der ikke har egen håndværkerafdeling, sender alle underentrepriser i udbud, lyder det.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre entreprisesummen.

Vil rage over 60 meter i vejret

Det var landsformand Johnny Nim og 5E Byg-direktør Per Jørgensen, der satte deres underskrifter på kontrakten som repræsentanter for henholdsvis bygherre og totalentreprenør på byggeriet, hvor den højeste del vil rage over 60 meter i vejret og således bliver næsten dobbelt så højt som Rundetårn. 

Første spadestik tages i januar 2025, og domicilet ventes klar til ibrugtagning knap tre år senere, blandt andet som hovedkvarter for alle Det Faglige Hus’ afdelinger i Esbjerg, der i dag er spredt over syv adresser i byen.

Med byggeriet samles alle 330 medarbejdere under samme tag. 

- Vi får dog selv kun brug for at leje en del af lokaliteterne, og der vil således blive udlejet i alt 5.000 kvadratmeter til andre lejere, blandt andet fra 6. til 10. etage i den 14 etager høje del af domicilet, siger landsformand Johnny Nim.

Med opførelsen af Esbjerg Business Park – Seaport vil der være bygninger på over to tredjedele af byggefelterne på Esbjerg Brygge.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172