23948sdkhjf

Skal der gås på kompromis med sikkerhed? Brandventilation og røgudluftningsanlæg skal serviceres og vedligeholdes!

Servicering og vedligeholdelse af brandventilation og røgudluftningsanlæg i industribygninger, etageejendomme etc. skal der være fokus på mener ovenlys og ventilationsvirksomheden Optilite Aps der opfordres til skærpet krav til bygningsejere.

En af de vigtigste egenskaber i en bygning er personsikkerhed i tilfælde af, uheldet er ude og bygningen brænder, skal der advares - brandventilationen og eller røgudluftningen skal virke således branden kan bekæmpes hurtigt.

Der findes i dag ældre brandventilationsanlæg og røgudluftningsanlæg som oftest ikke bliver serviceret og vedligeholdt.

Optilite Aps Birgit Pedersen næver som eks. etageejendomme med røgudluftning af trappeopgange hvor det eksisterende anlæg f.eks. er udført med wire/fjedretræk - wiretråden er knækket og virker derfor ikke i tilfælde af brand.

Det kan gå stærkt ved en brand og derfor skal brandventilationsanlæg og røgudluftningsanlæg fungerer. Bygningsejere skal derfor sætte fokus på servicering og vedligeholdelse af deres anlæg, selvom det er en ekstra omkostning. Ved inspektion af brand-/røgudluftningsanlæg bør det ikke kun afprøves at anlæggene fungerer ved åben-/lukkefunktionen. Afprøvningen bør være af systemets elektronik, mekanisme samt gennemgang af føringsvejene er de intakte som de skal være – brandsikkerhed bør være i top.

Stil krav

Skærpet regler øger sikkerhed, stil større krav til servicering og vedligeholdelse af ældre brandventilationsanlæg og røgudluftningsanlæg i eksisterende bygninger. I dag er der krav til årligt service af brandventilationsanlæg jf. lovgivningen – bør det ikke omfatte eksisterende ældre brandventilationsanlæg og røgudluftningsanlæg, spørger Birgit Pedersen.

Optilite Aps er leverandør af ovenlys, brandventilation, røgudluftning, mekanisk brandventilation samt mekanisk erstatningsluft.

Anvendelse af ovenlys for lysindfald i bygninger kan i dag også anvendes for brandventilation, røgudluftning og eller komfortventilation med et og samme CE-godkendt oplukkesystem jf. danske lovkrav.

FAKTA:

  • Optilite Aps med hovedkvarter i Horsens producere, monterer og servicerer brandventilation, røgudluftning samt mekanisk brandventilation (mekanisk erstatningsluft).
  • Virksomhedens brandventilationsanlæg opfylder kravene til BR18, dansk standard DS/EN12101-2.
  • Optilites produkter som produceres er udført af acryl, polycarbonat og glas/aluminium.
  • Virksomheden er en del af Kera Group Oy som har hovedkvarter i Finland.

Kilde: Optilite Aps

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094