23948sdkhjf

Miljøstyrelsen sender medarbejder hjem efter dokumentar

Ansat i Miljøstyrelsen kan have relation til hovedperson i TV 2-dokumentar om svindel, oplyser styrelsen selv

Miljøstyrelsen har midlertidigt tjenestefritaget en medarbejder, som muligvis har forbindelse til hovedpersonen i TV 2-dokumentaren "Den sorte svane".

Det oplyser styrelsen i en kortfattet pressemeddelelse, hvor det nævnes, at et medie har sat spotlys på sagen. Der nævnes ikke hvilket.

- Miljøstyrelsen tager hele sagen i forbindelse med ”Den sorte svane” meget alvorligt og har på den baggrund valgt at iværksætte en undersøgelse, står der.

Ellers har styrelsen ingen kommentarer, skriver den.

Miljøstyrelsen sætter ikke navn på den pågældende hovedperson i dokumentaren.

Men dokumentaren følger Amira Smajic, der fungerer som muldvarp og har et kontor, hvor forskellige personer ses diskutere svindel og kriminalitet.

Miljøet spiller en rolle igennem dokumentaren, hvor det blandt andet nævnes, hvordan udledningen af miljøskadelige stoffer angiveligt med vilje underdrives i forbindelse med nedrivningsarbejde.

I dokumentaren drøftes desuden svindel med bortskaffelse af forurenet jord.

Dokumentaren har fået konsekvenser for flere forskellige personer. Det gælder blandt andet advokater og erhvervsdrivende. Eksempelvis er miljøanalytikeren Benny Østerø blevet politianmeldt af sin tidligere arbejdsgiver.

I dokumentaren sættes han netop i forbindelse med en sag om forkerte oplysninger om udledning af miljøskadelige stoffer i forbindelse med en nedrivning af en bygning.

Derudover har Nicolai Dyhr, der tidligere var partner i det store advokatfirma Horten, deponeret sin advokatbestalling.

Dokumentaren har også afstedkommet en lang række politiske reaktioner. Særligt har justitsminister Peter Hummelgaard (S) udtalt sig om den.

Hummelgaard og en række andre af regeringens ministre varslede tidligere i juni, at kontrollen med hvidvask skulle styrkes.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146