23948sdkhjf

Kridter banen op til tiltrængt renovering

Efter licitation forventer direktør, at renoveringsprojekt til cirka 50 millioner kroner kan gå i gang i andet halvår 2025

Efter sommerferien går Himmerland Boligforening i gang med første fase af en totalrenovering af afdelingen Enggården med 43 boliger i Skørping cirka 30 km syd for Aalborg.

- Vi har netop afsluttet urafstemning blandt afdelingens beboere. Den viser en stor tilslutning til projektet, da 85 pct. har stemt ja til den løsning, vi har præsenteret for dem, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, i en pressemeddelelse.

Budgetter for bygge- og anlægsarbejdet er på samlet 49,9 mio. kr. Det viser referater fra et møde i byrådet i Rebild Kommune, hvor godkendelse af skema A var på dagsordenen.

Endelig udformning

Projektets nærmere udformning inden for de rammer, som beslutningsforslaget og økonomien udstikker, skal nu afklares af boligforeningen og boligafdelingens byggeudvalg.

- Det næste års tid vil først og fremmest gå med at få udarbejdet et endeligt projekt, ligesom der skal holdes licitation, siger Ole Nielsen og tilføjer:

- Det betyder, at det praktiske renoveringsarbejde formentlig vil kunne gå i gang i andet halvår 2025.

Trænger til en meget kærlig hånd

Enggården omfatter 35 toetagers rækkehuse og otte lejligheder i ét plan, der er opført for 50 år siden og nu trænger til en meget kærlig hånd.

- Udvendigt sker der blandt andet udskiftning af tagvinduer, efterisolering ved skunkvægge, udskiftning af tagpap på udhuse, efterisolering og udskiftning af gavlbeklædninger, udskiftning af vinduer og døre, reparation af murværk og renovering eller udskiftning af fjernvarmerør, kloaknet og flisebelægning, fortælle Ole Nielsen.

Indvendigt bliver resultatet også særdeles synligt, idet der blandt vil ske renovering af gæstetoilet og badeværelse med etablering af gulvvarme, udskiftning af køkken, udskiftning af gulve og indbyggede skabe, etablering af individuel vandmåling og ventilationsanlæg samt renovering eller udskiftning af installationer til el, vand og varme.

Renoveringen er langtfra det eneste, der kommer til at ske i Enggården i den kommende tid.

Himmerland Boligforening har for nogen tid siden revet en udtjent børnehavebygning på en nabogrund ned og det giver plads til ni nye boliger, der opføres i rækkehuse på ét plan. Hver af boligerne er på knap 90 kvm og der er byggestart inden for et par måneder med forventet indflytning medio 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125