23948sdkhjf

Entreprenør på plads til 55 millioner kroner dyrt børnehus

Lokal entreprenør kommer til at stå for opførelsen af daginstitutionen Kongehøjens Børnehus i Aabenraa

Efter to bedømmelsesmøder står det nu klart, at det bliver Chr. Johannsen A/S fra Rødekro, der kommer til at stå for opførelsen af den integrerede daginstitution Kongehøjens Børnehus i Aabenraa. 

Skala Arkitekter og Sweco Danmark er med som samarbejdspartnere på projektet.

- Jeg ser frem til, at byggeriet går i gang, og jeg glæder mig meget til at følge med på sidelinjen, indtil vi har en færdig institution, som er tidssvarende og lever op til de forventninger, som forældre og børn har til en moderne institution i Aabenraa Kommune, siger Rasmus Elkær Larsen (K), formand for Aabenraa Kommunes Børne- og Uddannelsesudvalg, i en pressemeddelelse.

Den samlede projektsum for byggeriet er på 55,3 mio. kr.

Faseinddelt byggeri

Daginstitutionen vil blive på i alt cirka 1.500 kvm fordelt på blandt andet fire stuer til vuggestuebørnene og fem stuer til børnehavebørn, fællesrum/multirum, personalefaciliteter og produktionskøkken. Daginstitutionen opdeles i mindre, overskuelige enheder, der samles omkring et centralt fælles- og multirum.

I Kongehøjens Børnehus skabes der vuggestuepladser til 50 børn i alderen 0-2 år og børnehavepladser til 100 børnehavebørn i alderen 3-5 år.

Kongehøjens Børnehus er en sammenlægning af Kongehøjens Børnehave og Vuggestuen Fjordløkken og får adresse, hvor Kongehøjens Børnehave ligger i dag.

Byggeriet opføres uden genhusning af Kongehøjens Børnehave, selvom det foregår på samme matrikel, idet det udføres fasedelt. 

Efter nedrivningen af et ubenyttet fritidshjem, som er sammenbygget med børnehaven, opføres den første del af byggeriet. Når den del er klar tages den i brug, hvorefter resten af byggeriet opføres.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141