23948sdkhjf

Licitationen mener: Vis, at I har lært noget af skandalebyggeri

Totalt kaos. Og et skoleeksempel på, at stort set alt, der i teorien kan gå galt, også godt kan gøre det i praksis. Det er historien om det storstilede milliardprojekt Nyt Hospital Bispebjerg, der har været ramt af alt fra fordyrelse, til helt urimelig behandling af underentreprenører- og leverandører og til sidst en fyret, italiensk totalentreprenør, Rizzani de Eccher (RdE).

Resultatet er en byggeplads, der i mere end et halvt år stort set har været blottet for alt, der minder om aktivitet. Imens står en masse folk fra branchen med uforrettet sag og millionbeløb i klemme, og vi ser ind i et retligt efterspil mellem bygherren, Region Hovedstaden, og RdE. Som samfund har vi alle tabt med en endnu en ekstraregning på et i forvejen milliarddyrt sygehusbyggeri.

Hvis man alligevel skal finde noget positivt, så har Region Hovedstaden nu har taget de første spæde skridt til at få genoplivet byggeriet. Det sker med et udbud på op til 400 mio. kr., hvor man søger en ”erfaren og kompetent” entreprenør til eksempelvis jordarbejder, råhus og facade.

Det lyder jo betryggende, og alene det faktum, at der rent faktisk sker noget, er i sig selv en god ting. Formuleringen om det efterspurgte er dog absolut intet værd. Forestil dig, at en bygherre havde indledt jagten på en ”uerfaren og inkompetent” entreprenør. Lad os, trods det absurde udsagn, håbe, at alle parter har lært noget af denne farce. Og at de samme eklatante fejl ikke bliver gentaget, men at vi langt om længe får det supersygehus - nu forventet i 2029 - fra øverste hylde, vi alle ønsker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094