23948sdkhjf

Forhøjet beløb får 71 nye familieboliger på skinner ved Amagerbanen

Det midlertidigt forhøjede maksimumbeløb gør det muligt for boligorganisationen SAB at sætte spaderne i jorden til en ny boligafdeling

De seneste års stigende byggepriser har kostet planerne om SAB Banebo en ufrivillig pause. 

Men den midlertidige forhøjelse af maksimumbeløbet med 20 pct. og muligheden for at gennemføre byggeriet som en delegeret bygherremodel gør nu, at projektet kan realiseres.

- Det har været en lang og svær proces, men det betyder meget for SAB, at vi kan bidrage til den blandede by med 71 gode familieboliger i et attraktivt udviklingsområde et stenkast fra Amager Strand, siger John B. Sørensen, formand for Samvirkende Boligselskaber (SAB), i en pressemeddelelse.

For at få projektet Ved Amagerbanen 17 på skinner har det krævet en stærk fælles indsats og vision hos den almene bygherre SAB og den delegerede bygherre AG Gruppen.

- Vi har brug for, at private udviklere tager medansvar for et mangfoldigt København med boliger, der er til at betale. Det gør AG Gruppen i høj grad, siger Rasmus Jessing, byggedirektør i KAB, og fortsætter:

- Samtidig skal vi også huske, at vi kun kan sætte spaderne i jorden, fordi maksimumbeløbet for alment nybyggeri er hævet midlertidigt med 20 pct. Der er simpelthen behov for en permanent løsning, hvis vi også fremadrettet skal kunne bygge almene boliger i hovedstadsområdet.

AG Gruppen er også delegeret bygherre på en anden kommende almen boligafdeling i nabolaget, Strandlodssund under Boligforeningen 3B.

Der er forventet indflytning i SAB Banebo i oktober 2025.

Fælles front

AG Gruppen og KAB er sammen med BL – Danmarks Almene Boliger og Københavns Kommune netop kommet med et fælles opråb om permanent at hæve maksimumbeløbet for alment nybyggeri.

Siden efteråret 2022 har kommunerne kunne gå 20 pct. over det maksimumbeløb, som almene boligprojekter som følge af loven om almene boliger skal holde sig indenfor. Men ordningen har en indbygget solnedgangsklausul og udløber dermed denne sommer.

I København er syv almene boligprojekter realiseres takket være det midlertidigt forhøjede maksimumbeløb. Foruden de ovennævnte SAB Banebo og Strandlodsvej er der tale om Domeas projekt på Rovsingsgade på Nørrebro, 3Bs to projekter Lønstrupgård i Vanløse og Generationernes Træhus i Ørestad, Fsbs Sundbo Seniorbofællesskab på Amager, samt SAB's Elleparken i Valby.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125