23948sdkhjf

Akustikpaneler udviklet til at overholde de strengeste brandsikkerhedskrav

FOG & VENØ har udviklet akustikpaneler på filt til at overholde de højeste sikkerhedsstandarder B-s1,d0. og tilbyder den bedst mulige brandsikring for panelerne anvendt på både væg og loft.

FOG & VENØ fremstiller akustikpaneler bestående af trælameller og lyddæmpende filt, der klipses sammen. Selv om produktionen først startede tilbage i 2019, har virksomheden fået godt fat i markedet og er i dag blandt de førende med en stærk markedsandel i Danmark og en række europæiske lande samt eksport til USA.

Nu er produktet udviklet i en B-s1,d0 version, der opfylder de skrappeste brandsikringskrav.

Vores lamelbaserede akustikpanel på vores specialudviklede filt - godkendt til B-s1,d0 - skærer man til præcis, hvor man skal bruge det, og så monterer man det. Anders Dahlgaard, Product Development & Sales Projects i FOG & VENØ

”Vi brugte det meste af 2023 på at teste, udvikle og teste igen og nåede endelig frem til et resultat, hvor vores akustikpaneler i januar 2024 blev godkendt til både væg og loft. Det er en unik filt, vi har udviklet, som er fundamentet i det første brandhæmmende, lamelbaserede akustikpanel til væg- og loftmontage i branchen, som opfylder de strengeste krav i henhold til de aktuelle EU-standarder. (EN:13823/B-s1,d0). Der er ikke mange, der har B-s1,d0 til væg og stort set ingen har til loftet også, som er særligt krævende i en brandtest,” siger Anders Dahlgaard, Product Development & Sales Projects i FOG & VENØ.

I praksis betyder selve brandtesten bl.a., at der ikke falder partikler ned fra panelet ved brand.

”Hvis man f.eks. skal evakuere borgere på et plejehjem, så kan det jo ikke hjælpe noget, at man får dem ud af sengen og ud på gangen, hvis loftet så falder ned, eller det drypper ned med partikler på beboerne.”

Det har taget en vis periode at bygge produktionslinjen op, men siden maj har FOG & VENØ været i stand til at levere panelerne med den særlige brandsikring. Et af de krav, der bl.a. var fra produktionen, var at de kunne producere dette panel på deres fuldautomatiske linjer for at være konkurrencedygtige på projektmarkedet.

Nemt at montere

Anders Dahlgaard er selv oprindeligt tømrer, og en af hans visioner bag udviklingen af produktet med den brandhæmmende effekt var, at det skulle være nemt og hurtigt at montere.

”Udgangspunktet var at lave at panel, der ikke vejede for meget på filten, som jo har en akustikeffekt - og så skulle det være det hurtigste produkt at montere. I montagen er også tilskæring af produktet, og i vores panel lægger man en skinne op og skærer til med en dyksav. Så er det skåret til og klar til at blive skruet på væg eller loft. Man skal ikke til at rette en dug ud, skære isolering til, fase en kant på en gipsplade eller noget i den stil, som koster ekstra arbejdstid. Vores lamelbaserede akustikpanel på vores specialudviklede filt - godkendt til B-s1,d0 - skærer man til præcis, hvor man skal bruge det, og så monterer man det.”

I det professionelle marked, som b.la. omfatter skoler, uddannelsesinstitutioner, børnehaver, hoteller, auditorier, mødelokaler m.v. har man anvendt lignende produkter igennem de seneste to årtier. Men akustikpaneler kom først for alvor på de private forbrugeres nethinde under COVID-19 pandemien.

”Mange blev tvunget til at arbejde hjemme og opdagede så, hvor dårlig akustik de havde. Det medførte, at en hel del begyndte at interessere sig for vores akustikpaneler og opdagede, hvor stor akustikeffekt panelerne havde i hjemmet, og hvor nemt det var at montere. - det var ikke længere noget, der var forbeholdt professionelle musikstudier og større byggerier,” siger Anders Dahlgaard.

FOG & VENØ

FOG & VENØ er en dansk, familieejet virksomhed, der blev grundlagt i 2019 under navnet Acupanels International ApS. Bag FOG & VENØ A/S står Karl Frank Venø Nielsen og Ove Fog, to iværksættere, der har drevet virksomhed sammen siden 1992. Vi råder over imponerende 15.000 kvadratmeter topmoderne produktionslokaler lokalt placeret i Aulum, Danmark. Vores faciliteter udgør rygraden i vores enestående produktionskapacitet, der overstiger branchens standarder.

Kilde: FOG & VENØ

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172