23948sdkhjf

Efter konkurs: Denne entreprenør bygger - igen - svømmehal færdig

Vallensbæk Kommune har skrevet kontrakt med entreprenøren, som skal afslutte byggeriet af kommunens nye svømmehal. Firmaet overtog og afsluttede også den kuldsejlede renovering af Frederiksbergs svømmehal

Der er godt nyt for alle vandhunde og motionsglade borgere i Vallensbæk. 

Kommunalbestyrelsen har godkendt en endelig trepartsaftale med entreprenørfirmaet VM Anlæg A/S og kurator, der sikrer færdiggørelsen af kommunens nye svømmehal.

- Det bliver en festdag for Vallensbæk, og jeg kan næsten ikke vente med at springe i vandet sammen med alle borgerne, udtaler borgmester Henrik Rasmusen (K) i en pressemeddelelse.

Projektet gik i stå, da den tidligere entreprenør, Combi Byg, gik konkurs i oktober sidste år. Men nu er det altså slut med at træde vande.

Byggeriet genoptages således, og forvaltningen forventer, at de sidste arbejder bliver afsluttet i løbet af næste år, så svømmehallen er klar i slutningen af 2025.

Foruden indendørs faciliteter får den nye svømmehal også udendørs arealer med plads til afslapning og leg. Desuden indrettes foyér og cafe.

Ekstraregning

Svømmehallen kommer ifølge kommunen til at koste yderligere 40 mio. kr.

I forbindelse med, at byggeriet er kommet på skinner igen, er der kommet kommunale tillægsbevillinger og rådighedsbeløb til både anlægs- og driftsbevilling, så projektet både bliver færdiggjort og vil blive vedligeholdt efter åbningen.

Konkursen i Combi Byg Entreprise

Combi Byg Entreprise blev tager konkursbehandling den 17. oktober af Sø- og Handelsretten, som dagen forinden have modtaget en konkursbegæring. Firmaets officielle navn var på det tidspunkt Combi B Entreprise A/S.

Forklaringen på konkursen i det Rødovre-baserede entreprenørfirma var ifølge kurator, advokat Thomas Markert fra Dahl Advokatpartnerskab, likviditetsmangel.

Ved konkursen havde firmaet i omegnen af 30 ansatte. I december 2022 var der dog, hvad der svarede til 164 årsværk i entreprenørfirmaet.

Ved udgangen af 2022, som den seneste tilgængelige årsrapport dækker, havde entreprenørfirmaet en egenkapital på 27,2 mio. kr. Det var 13,1 mio. kr. mindre end året før.

2022 bød også på et atypisk underskud. 5 mio. kr. lød det på, hvilket var 15 mio. kr. dårligere end året før. Adm. direktør og partner Jacob D. Bossen har tidligere henvist til ét stort, unavngivet projekt som hovedårsagen til den negative udvikling.

 

I kølvandet på den tidligere entreprenørs konkurs har Vallensbæk Kommune modtaget 19,9 mio. kr. i forsikringsgodtgørelse i forbindelse med konkursboet vedrørende etablering af svømmehallen.

Det fremgår af referatet fra et møde i kommunalbestyrelsen.

Pengene er indarbejdet som en forhøjelse af anlægsbevillingerne til svømmehallen og foyer i 2024.

Flere benspænd

Allerede inden, at Combi Bygs konkurs satte en midlertidig stopper for byggeret af svømmehallen, var prisen vokset ad flere omgange. Da der blev taget første spadestik i juni 2021, stod projektet til cirka 165 mio. kr.

Tidsplanen er også skredet.

Da Combi Byg vandt svømmehalsprojektet i august 2020, var beskeden, at Vallensbæks vandhunde i løbet af 2023 ville få adgang til den nye svømmehal. Problemer med leverancer og arbejdskraft medførte dog forsinkelser - indvielsen blev rykket til forsommeren 2024.

Ved samme lejlighed kom det frem, at udgifterne var steget på grund af inflation og prisstigninger på blandt andet beton og stål. Derfor var der bevilliget yderligere 20 mio. kr. til byggeriet.

Også på banen på Frederiksberg

VM Anlæg, som nu kan se frem til at være svømmehalsbygger i Vallensbæk langt ind i 2025, har før afsluttet lignende arbejder.

Firmaet tog også over, da samarbejdet mellem Frederiksberg Kommune og Skou Gruppen om renoveringen af Frederiksberg Svømmehal gik i hårdknude.

Entreprenørselskabet vandt i september 2022 genudbuddet af istandsættelsen af den 90 år gamle svømmehal.

I april i år blev det stærkt forsinkede og fordyrede projekt så endelig afleveret.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125