23948sdkhjf

Rystet over, hvor meget beboere er ført bag lyset

Politikere begræder og raser over mulig nedrivning af ikoniske højhuse: - Et kulturhistorisk tab

Det vil betyde et farvel til et pejlemærke og en del af den danske kulturhistorie, der har haft enorm betydning, hvis flere af de bevaringsværdige Bellahøjhuse uden for København rives ned. 

Sådan lød det i denne uge fra fagfolk, men alligevel peger meget nu på, at bygningernes ejer, SAB, vil rive sine ti højhusene ned, skriver Sjællandske Nyheder.

Det fremgår af et mødereferat fra Det Særlige Bygningssyn den 2. maj, hvor ønsket om nedrivning konkret nævnes.

Nyheden om den mulige nedrivning af ti Bellahøjhuse bliver nu mødt af både kras kritik og markant ærgrelse hos flere politikere i København. En af dem er Finn Rudaizky (O), der er medlem af Borgerrepræsentationen.

- Dansk Folkeparti synes ikke, at det er en god ide at nedrive huse, som har en stor kulturhistorisk værdi og vil derfor ikke stemme for en nedrivning. Jeg synes, at hele processen og forløbet tilsyneladende har båret præg af, at interessen for at spare nogle penge er blevet højere prioriteret end bevarelse af dansk kultur, som virkelig er værd at bevare, siger han til Sjællandske Nyheder..

Den rasende politiker er rystet over, hvor meget beboerne er blevet ført bag lyset med forkerte informationer om tingenes tilstand.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11