23948sdkhjf

Stor bygherre vælger totalrådgiver til to plejehjem

Aart er valgt som totalrådgiver på byggeriet af to nye plejehjem under fsb

Frem mod 2027 opfører Københavns største almene boligselskab, fsb, to nye plejehjem i Bystævneparken i Husum Haveby. Og nu har bygherren valgt totalrådgiver til projekterne. 

Der er tale om tilvalg af Aart med Artelia og Sted By og Landskab som underrådgivere. Og der er "allerede slået nye streger for plejehjemmene", oplyser boligselskabet i en pressemeddelelse.

De oprindelige planer har omfattet to bygninger, som siden er blevet til tre på henholdsvis to, tre og fem etager. I alt er der tale om 23.100 kvm inklusiv 249 plejeboliger. 

"Bygningerne bliver placeret som en naturlig overgang mellem villakvarteret i Husum til de nærliggende etageejendomme i fsb’s byggeri Voldparken", skriver bygherren.

Plads til dementramte

De to laveste bygninger bliver ifølge byggechef i fsb, Lone Zeeberg Nielsen, opført med særlige hensyn til beboere med forskellige grader af demens, mens den højeste af bygningerne bliver et plejehjem til ældre med "somatiske sygdomme". 

- Der er mange forskellige typer af demens, og de fungerer ikke alle godt sammen. Derfor giver det mening at dele beboerne i demensplejehjemmet op i to bygninger, hvor vi kan tage særlige hensyn til forskellige behov, oplyser hun.

Partner og designansvarlig i Aart, arkitekt Claus Smed Søndergaard, fortæller videre, at udearealerne og naturen i Husum Haveby er tænkt ind både i indemiljøet og i de sansehaver, som vil omkranse plejehjemmene.

- Og samlet vil plejehjemmene lægge stor vægt på hjemlighed og tryghed for både beboere og ansatte, siger han. 

Går efter guld

Til at rådgive omkring den optimale indretning af plejehjemmene, har fsb etableret en ekspertgruppe på fem personer med "indgående kendskab til plejehjem og demens" foruden en "værdibaseret bygherrerådgiver". 

Derudover har de to plejehjems forstandere samt andre med erfaring fra daglig drift af plejehjem fra Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning rådgivet i forhold til at skabe rammen for "en velfungerende og godt udtænkt arbejdsplads".

- Vi har gennem workshops med repræsentanter for de kommende brugere udviklet principper for lyse og venlige rumligheder, hvor farvetemaer og indretning afspejler både beboernes og plejepersonalets kulturelle mangfoldighed og forskelligartede behov i rum, der er gode til både at bo og arbejde i, siger Claus Smed Søndergaard.

Plejehjemmene vil have fokus på minimal CO2-udledning både i byggefasen og i den efterfølgende drift. Målet er at opnå DNGB Guldcertifikation. 

"Der vil blandt andet blive genbrugt materialer fra nuværende bygninger i Bystævneparken, og alle nye materialer vil skulle levere materialepas, der beskriver deres evne til at indgå i cirkulært byggeri. Desuden vil træ så vidt muligt blive et gennemgående byggemateriale", fremgår det af pressemeddelelsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125