23948sdkhjf

Nye postkasse-krav til kolonihaven og sommerhuset

Det danske postmarked er liberaliseret – og inden længe vil den bedste og billigste udbyder blive valgt til at håndtere vores post. Fritidshusene skal sadle om – fra egen postkasse til et centralt postkasseanlæg for mange husejere.

Med vedtagelsen af den reviderede postlov i november 2023 skal beboere i landzoner, fritidshuse og de små ø-samfund være parate til at sadle om.

For fritidshuse, sommerhuse og kolonihaver gælder, at deres egen postkasse på matriklen nu skal nedlægges, og i stedet skal der etableres et centralt postkassesystem for hele grundejerforeningen eller områdets beboere. Man må således ikke længere have sin egen postkasse lige ved sit sommerhus eller fritidshus.

”I den nye postlov har PostNord ikke længere befordringspligten til at levere breve og pakker ud til de danske borgere. Deres statsstøtte er bortfaldet, og markedet er nu sat fri, så den bedste og billigste udbyder får opgaven fremadrettet. Som et led heri skal der gennemføres en række ændringer for at sikre en smidig og mere effektiv postomdeling”, siger Kenneth Steinmetz, adm. direktør i Renz A/S, der er leverandør af bl.a. de nye postkassesystemer.

Alle posterkasser på ét sted

For sommerhusområder, fritidshuse og kolonihaver, der er udstykket efter den 1. januar 1973, bliver det et krav, at der opsættes et centralt postkassesystem, hvor alle postkasser er samlet i én enhed. Det skal aftales individuelt med den enkelte grundejerforening, hvordan man vil løse opgaven, og ikke mindst hvor postkasseanlægget konkret skal placeres.

”Kravet er, at det skal placeres ved offentlig tilgængelig vej eller passage, så postbuddet let og hurtigt kan komme til at omdele posten. Vi har til formålet udviklet to nye postkassesystemer, der er lavere og mindre end normalt, hvilket giver mulighed for at samle endnu flere postkasser på mindre plads. Med de nye systemer kan der være ti postkasser i en sektion i højden – i stedet for syv som tidligere”, tilføjer Kenneth Steinmetz.

Laaange postkasseanlæg

De to nye postkassesystemer fra Renz – Renz Basic Slim 501 og Renz Basic Slim 502 – kan tilpasses helt ud fra, hvor mange sommerhus- og fritidsboligejere der skal være omfattet af systemet. Der findes nogle krav til, hvor lavt og hvor højt man må etablere disse postkassesystemer, men har man brug for flere postkasser, fortsætter man blot i længden af postkasseanlægget.

”Vi kan etablere postkassesystemer i alle størrelser, omfang og farver. Det er i samarbejde med den enkelte grundejerforening eller samling af sommerhuse og fritidshuse i området, at vi skaber den helt rigtige løsning og med den mest optimale placering for både postomdeleren og beboerne”, siger Kenneth Steinmetz.

Om Renz A/S

Renz A/S udvikler og producerer digitale og mekaniske postkasseanlæg, pakkeanlæg og Click & Collect systemer, samt MEFA-postkasser og pakkepostkasser. Renz A/S er en del af tyske Renz Group, der blev grundlagt i 1925. I dag er man Europas største producent af postkasser, pakkepostkasser og postkassesystemer. Alle produkter er i høj kvalitet med stort fokus på sikkerhed, design og funktionalitet. Alle produkter fremstilles i Europa.

Kilde: Renz A/S

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109