23948sdkhjf

Pris på mere end 200 millioner: Entreprenør på plads til havnehus

Rasmus Friis A/S bliver totalentreprenør på projekt, der knytter sig til byggeriet af Københavns nye containerterminal

Entreprenøren Rasmus Friis A/S har vundet opgaven med at skulle bygge et nyt havnehus i Ydre Nordhavn i København.

Et projekt, der forventes at løbe op i 224 mio. kr.

Med den helt unikke beliggenhed yderst i havnen bliver det en ejendom med stor eksponering og betydning for havnens udtryk, hvilket vi har stor respekt for Søren Laubjerg Daugaard, adm. direktør i Rasmus Friis

By & Havn er bygherre på Havnehuset, som etableres ved den nye containerterminal. Havnehuset skal udover Copenhagen Malmö Port (CMP) og dets medarbejdere, også være arbejdsplads for relevante myndigheder, herunder politi, veterinære og toldmyndigheder.

- Vi har, sammen med CMP, stillet store krav til bæredygtighed i udbuddet, herunder et minimumskrav for, at bygningen opnår DGNB Guld certificering, udtaler adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, i en pressemeddelelse. 

- Vi har fuldt fokus på, at vores entreprenør under hele byggeprocessen tager hensyn til en række ESG-krav, blandt andet i form af genanvendelige byggematerialer, energieffektive løsninger samt et godt indeklima, fortsætter hun.

By & Havn er bygherre på den nye containerterminal, som skal stå klar 2025 mens CMP står for udstyret og driften af terminalen.

224 millioner kroner

Rasmus Friis A/S skal føre byggeriet sikkert i havn sammen med PLH arkitekter og ABC Rådgivende Ingeniører.

- Med den helt unikke beliggenhed yderst i havnen bliver det en ejendom med stor eksponering og betydning for havnens udtryk, hvilket vi har stor respekt for, siger Søren Laubjerg Daugaard, adm. direktør i Rasmus Friis.

Havnehuset er inspireret af stablede containere og vil både i form og farve passe ind i havnens bylandskab. Og i det ellers rå, asfaltprægede og vindblæste område skal det nye byggeri bidrage med en grøn oase af vild vegetation, hvor naturen får lov til at eksistere på egne præmisser.

Entreprisesummen for det nye havnehus er på anslået 224 mio. kr., viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter. 

Den nye containerterminal forventes at åbne sommeren 2025, mens Havnehuset skal stå klart året efter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125