23948sdkhjf

Ny udvikling: Styrelse kræver handling i havnesag

Trafikstyrelsen vil ikke give lov til havneudvidelse, før Aarhus Kommune har ny plan klar

Aarhus Kommune kan komme til at vente længe med en ny lokalplan for havneudvidelsen, hvis man holder fast i, at man vil vente på Trafikstyrelsens miljøkonsekvensrapport og afgørelse om, hvorvidt man vil give lov til en havneudvidelse.

I et svar til TV2 Østjylland skriver Trafikstyrelsen nemlig, at der ikke kan udstedes en tilladelse til havneudvidelsen, før der ligger det nødvendige plangrundlag - altså den lokalplan, som Aarhus Kommune ellers først ville i gang med, når tilladelsen er givet.

Trafikstyrelsen understreger, at et plangrundlag er en forudsætning for en afgørelse.

"Derfor er det nu op til Aarhus kommune at få tilvejebragt det nødvendige plangrundlag i overensstemmelse med afgørelsen fra Planklagenævnet," lyder det blandt andet.

Selvom Planklagenævnet i sidste uge satte en stopper for udvidelsen af Aarhus Havn, så blev forligspartierne bag aftalen mandag enige om, at der fortsat er opbakning til en havneudvidelse og at man altså ikke dropper planerne.

- Det betyder, vi komme til at skulle genbesøge en lokalplan. Den afgørelse, vi har fået fra Planklagenævnet, kommer vi til at tage til efterretning, sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) efter mødet i forligskredsen.

Hverken borgmesteren eller rådmanden for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang (K), sparede på at bruge ordet "fejl", da de mødte pressen efter mødet mandag morgen.

- Vi må erkende, at der sket fejl i Teknik og Miljø. Jeg har bedt forligskredsen om at give os lov til at lave en ekstern undersøgelse, sagde Nicolaj Bang.

TV2 Østjylland har fået følgende kommentar fra Aarhus Kommune i en mail. Afsenderen er Michael Tolstrup, konstitueret forvaltningschef i Teknik og Miljø.

"Vi er i dialog med Trafikstyrelsen om, hvordan vi koordinerer de næste skridt for at komme videre i sagen. Den dialog er ikke én, vi har i medierne."

Hele Trafikstyrelsens svar

TV2 Østjylland har spurgt Trafikstyrelsen, hvornår man kan forvente, at der kommer en afgørelse på, om man vil give tilladelse til en havneudvidelse. Her er det fulde svar, som er sendt på mail.

”Trafikstyrelsen har netop afsluttet høringen over en supplerende miljøkonsekvensrapport, hvor der er indkommet 969 høringssvar. Styrelsen vil registrere, kategorisere og stille disse høringssvar til rådighed for offentligheden, kommunen og ansøger, så disse kan nyttiggøre dem i det videre arbejde med projektet.

Trafikstyrelsen har desuden noteret sig Planklagenævnets afgørelse og konstaterer dermed, at der ikke længere foreligger et plangrundlag.

Projektet miljøvurderes samlet og kræver tilladelse fra både Aarhus Kommune og Trafikstyrelsen, hvilket sker i en koordineret proces, som forudsætter at der er etableret et plangrundlag. Trafikstyrelsen kan således ikke udstede tilladelse til havneudvidelsen efter havneloven, før der foreligger det nødvendige plangrundlag. Derfor er det nu op til Aarhus kommune at få tilvejebragt det nødvendige plangrundlag i overensstemmelse med afgørelsen fra Planklagenævnet.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141