23948sdkhjf

Arkitekt slår 12 konkurrenter i ræs om opgave

Det bliver C.F. Møller, der skal løfte rollen som totalrådgiver i opførelsen af det nye museum Mind i Middelfart, der skal koste 32 mio. kr. at opføre

Mens et museumsprojekt falder til jorden, er der omvendt en fremdrift på museumsfronten på Fyn.

I Middelfart skal et det nye museum Mind opføres i en patientbygning på det tidligere sindssygehospital i Middelfart, som skal huse psykiatrihistoriske udstillinger.

Til at tilvejebringe projektet har Middelfart Museum, som står bag opførelsen, fundet en totalrådgiver, og her er det endelige valg faldet på C.F. Møller.

De var blandt de 13 totalrådgivergrupper, der udtrykte interesse i at afgive tilbud i prækvalifikationsrunden.

13 blev til én

Den gruppe blev siden kogt ned til de tre totalrådgivergrupper, som var Cubo Arkitekter, Rønnow Arkitekter og C.F. Møller, og her faldt valget altså på sidstnævntes tilbud og hovedgreb for tilblivelsen af det nye museum i de gamle og historiske lokaler.

- Trivsel og velfærd ligger os meget på sinde, og vi er stolte over at kunne bidrage til formidlingen af dette med en ombygning af det tidligere sindssygehospital, der både skal fortælle om stedets, men også psykiatriens historie, siger Rune Bjerno Nielsen, partner, arkitekt og afdelingschef i C.F. Møller, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer yderligere:

- På samme tid skal det også imødekomme nutidens behov for udstillingsfaciliteter og besøgende, mens der bevares så meget af den oprindelige bygnings karakter og udtryk som muligt.

Mind kommer til at koste omkring 32 mio. kr. at opføre, og finansieringen kommer hovedsageligt gennem fonde. Det ventes at åbne i starten af 2026.

Foruden C.F. Møller som totalrådgivere er Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma ingeniører på projektet, mens Dan Ljungar Arkitekt og Gorm Nielsen Arkitekt er henholdsvis teknisk rådgiver og byggerådgiver.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14