23948sdkhjf

Opførelse af 60 nye boliger i Esbjerg Kommune nærmer sig godkendelse

Opførelsen af 60 nye boliger på den gamle gartnerigrund i Bramming rykker tættere på, hvor høringen for planforslaget afsluttes og næste skridt kan tages

60 boliger i forskellige størrelser i grønne omgivelser på den gamle gartnerigrund i Bramming er nu kommet et skridt nærmere en realisering.

Efter ejerne af grunden, de to brødre John og Kurt Johansen, fik godkendt deres plan om at bygge boliger på gartnerigrunden den 8. april, har planforslaget været i høring i otte uger, hvorfor høringen slutter i denne uge.

Projektet er blevet til i samarbejde med Arkitektfirmaet Bo Christensen, mens Sweco har været totalrådgiver på helhedsplanen, hvor bæredygtighed bliver et afgørende element i byggeriet.

Blandt andet skal vand og vandafledning være en central del af projektet, mens man også ønsker at bevare og renovere den eksisterende gård samt et af de eksisterende drivhuse.

- I det hele taget er projektet præget af en tilbage-til-naturen tankegang i et positivt fællesskab. Det er vores drøm, har den ene bror Kurt Johansen tidligere sagt til Jydske Vestkysten om projektet.

Avisen har også talt Kurt Johansen for nylig, og her han fortæller, at hvis alt går efter planen, og byggeprojektet endeligt bliver godkendt i Esbjerg Byråd den 2. september, kan projektet med de 60 boliger allerede begynde til efteråret.

Flere typer boliger

Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, forventes grundene  at blive solgt til primært individuelt byggeri, men også til storparceller i tæt og lavt byggeri af 20-40 boliger.

Området er udpeget som jordbrugsområde i kommuneplanen og ligger i en landzone, hvorfor der er ikke nogen lokalplan for området.

Så før boligbyggeriet kan blive til noget, kræver det, at der udarbejdes en kommuneplanændring og en lokalplan, hvilket er blandt årsagerne til, at projektet har været undervejs i et par år.

Der er endnu ikke fundet en entreprenør til projektet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127