23948sdkhjf

De er på jagt efter ildsjæle med "en eventyrligt stor indflydelse"

Dygtige faglærere er vigtige på landets byggefaglige erhvervsuddannelser - og de allerbedste fortjener en pris 

Et fagligt skulderklap til en byggefaglærer eller et byggefaglærerteam, der brænder for deres fag, inspirerer og gør en helt særlig indsats for eleverne på de byggefaglige erhvervsuddannelser.

Sådan lyder beskrivelsen af Byggeriets Faglærerpris, der endnu en gang uddeles ved Building Awards senere på året. 

Om Building Awards og Byggeriets Faglærerpris 

Building Awards er bygge- og anlægsbranchens samlingspunkt. Her mødes branchens største og mest innovative aktører, når Licitationen hylder de virksomheder, personer og projekter, der har revolutioneret dansk byggeri.

Byggeriets Faglærerpris er et fagligt skulderklap til en byggefaglærer eller et byggefaglærerteam, der brænder for deres fag, inspirerer og gør en helt særlig indsats for eleverne på de byggefaglige erhvervsuddannelser.

Prisen uddeles i samarbejde med Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet. 

Det er ikke længere muligt at indstille til prisen. 

Prisen uddeles af Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet til en faglig ildsjæl eller en gruppe af ildsjæle, og ved branchens største prisfest vil vi den 21. november løfte sløret for den eller de ildsjæle, der modtager prisen i 2024. 

Lærere er vigtige!  

Det er meget vigtigt at uddele Byggeriets Faglærerpris, mener Hanne Pontoppidan, formand i Uddannelsesforbundet. 

- Der har været for lidt fokus på, hvor stor betydning den dygtige faglærer har for, om vi har dygtige faglærte på det danske arbejdsmarked, siger hun. 

Betydningen af en dygtig underviser er kolossal: 

- Vi ved, at læreren er den absolut vigtigste enkeltstående faktor for, om unge mennesker får et godt uddannelsesforløb. Derfor har faglærerne på uddannelserne en eventyrligt stor indflydelse, siger Hanne Pontoppidan. 

Hvad er en god faglærer?

- En god faglærer er en person, der forstår at tilrettelægge undervisningen på en måde, så der tages højde for både den enkelte elev og for sammensætningen af elever. En god faglærer skal kunne rumme forskellighed og kunne favne bredt. 

Og, påpeger Hanne Pontoppidan, er en god faglærer også en dygtig faglært. En person, der har ambition for eget fag, og som brænder for at bære faget videre til nye generationer. 

Ildsjæl(e)

Ved Building Awards 2023 gik prisen til Ib Kloster, Jørn Dohrmann Frandsen og Søren Scharff, der tilsammen er tagdækker-teamet på Learnmark i Horsens.

De tre faglærere udgør et dygtigt team, "som formår at rumme, motivere og få det bedste frem i alle elever", lød det blandt andet i indstillingen.

Året forinden gik Byggeriets Faglærerpris til Finn Pedersen, der i en årrække har været murerfaglærer på EUC Nord i Hjørring og stadig arbejder på at udvikle faget til glæde for nye generationer af håndværkere.

Jury med dødsvær opgave 

Når prismodtageren skal findes, så er det sket på baggrund af et stort maskineri. 

- Det er et meget grundigt udvælgelsesforløb, siger Hanne Pontoppidan. 

Ledelser, tillidsrepræsentanter og foreningsformænd fra fagskoler i hele landet har sendt indstillinger til Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet. 

Nu er tiden kommet til, at juryen gennemgår de indstillede kandidater via både begrundelser og møder med de indstillede. De tre finalister findes ud fra alle indstillede og vil herefter modtage besøg af juryen. 

- Det er en dødsvær opgave, for der er så mange, der er dedikerede, dygtige, gode og vigtige. I virkeligheden vil vi jo gerne give dem alle den anerkendelse, en pris er, siger Hanne Pontoppidan.

Juryen for Byggeriets Faglærerpris består af Jens Andersen, faglærer ved Aalborg TECH og hovedbestyrelsesmedlem i Uddannelsesforbundet, Kim Clausen, afdelingschef i Learnmark Tech, Sidse Buch, direktør i Boligfonden Kuben og konsulent i BAT kartellet, Theis Carlsen, Skills-konsulent i Byggeriets uddannelser og Birgitte Johansen, sekretariatschef i Uddannelsesforbundet. 

Byggeriets Faglærerpris blev uddelt for første gang i 2018. 

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094