23948sdkhjf

Ny bydel for milliarder: Omdannelsen af gammelt sygehus i Holstebro rykker nærmere

Den milliarddyre realisering af en helt ny bydel på den gamle sygehusgrund i Holstebro er nu rykket tættere på, efter selskabet bag har præsenteret en plan for projektet

Siden 2023 har man i Holstebro arbejdet på at omdanne byens tidligere sygehus til en ny bydel, og nu er realiseringen af projektet rykket ét skridt nærmere.

Bag bydelsprojektet står Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden, som er ejet af Holstebro Kommune, Færchfonden og Akselerator A/S, og de kan nu præsentere en vision for bydelen, som er blevet overdraget til Holstebro Kommune, der skal godkende planen.

Et af de centrale punkter i den nye byplan har været at forene sygehusgrunden med bymidten frem for at udhule den, lyder det fra folkene bag.

- Vi laver både nogle indre og ydre forbindelser, som gør det let at bevæge sig mellem midtbyen og den nye bydel. Der bliver grønne byrum med bænke og legepladser, og der bliver skabt liv og fællesaktiviteter i stueetagerne, siger Thomas Leerberg, direktør Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden, i en pressemeddelelse.

Det skal blandt andet ske ved at åbne den store mur ved det gamle sygehus ud mod Enghavevej op med portåbninger og gennemskæringer af bygninger. På den måde bliver grunden åbnet med naturlige forbindelser til midtbyen, lyder det i planen.

Milliarddyr omdannelse

Den nye bydel skal både rumme boliger, uddannelsesinstitutioner, erhverv og kultur, mens man også ønsker at variere boligtyperne med alt fra bygge- og bofællesskaber, almennyttige boliger til ungdomsboliger og penthouselejligheder.

Desuden er der lagt op til, at 95 procent af den eksisterende bygningsmasse skal bevares og transformeres til ny anvendelse, ligesom mest muligt skal genbruges.

- Det har været afgørende for vores ejere, at vi har været ambitiøse i forhold til bæredygtighed, siger Thomas Leerberg og fortæller, at man ønsker at sætte "nye standarder inden for byudvikling og byggeri, ikke bare lokalt og nationalt, men også internationalt.”

Hvis alt går efter planen, skal de enkelte bygninger over de næsten 15 år sælges til investorer.

Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, har byggeriet en anslået entreprisesum på godt og vel to mia. kr.

Tegnestuen Vandkunsten er arkitekter på projektet, mens Skaarup Landskab er landskabsarkitekterne.

Kort om det gamle Holstebro Sygehus

  • I februar 2022 lukkede Holstebro Sygehus og flyttede til Regionshospitalet Gødstrup efter knap 130 års virke. Holstebro Kommune overtog derefter sygehuset og selve grunden fra Region Midtjylland. 
  • Holstebro Kommune (45 procent), Færchfonden (45 procent) og Akselerator A/S (10 procent) indgik en aftale om at udvikle det tidligere sygehus til en ny bydel og stiftede sammen Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden i 2022 med det formål at drive byudviklingsprojektet.
  • Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden købte i januar 2023 grunden og de eksisterende bygninger af Holstebro Kommune. 
  • Selve Sygehusgrunden er på 8,3 hektar og rummer cirka 86.000 eksisterende etagemeter fordelt på 28 bygninger.

Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141