23948sdkhjf

Byråd godkender bevilling: Museum er ét skridt tættere omfattende ombygning

Kolding Byråd har nu godkendt en bevilling på 21 mio. kr. til ombygning af kunst- og designmuseet Trapholt

21.165.000 kr. eller 25 pct. af anlægssummen har Kolding byråd nu sendt i retning af kunst- og designmuseet Trapholt. Det på et møde tidligere på ugen. 

Pengene skal bruges på en ud- og ombygning af faciliteterne.

- Trapholt har over 100.000 gæster om året i et museum bygget til 60.000 gæster. Det giver en række udfordringer vedrørende gæstemodtagelse, formidlingsfaciliteter og parkanlæg, oplyser museumsdirektør på Trapholt, Karen Grøn, i en pressemeddelelse. 

Tilskuddet fra kommunen er betinget af, at de resterende 75 pct. af anlægssummen støttes af private fonde, men støtten fra Kolding Kommune har ifølge museet været "en forudsætning for at fondene overhovedet ville behandle ansøgningerne".

- Godkendelsen fra Kolding Kommune er første – og den måske vigtigste – milepæl i projektet, siger Karen Grøn og kalder resultatet "en historisk dag".

Det skal pengene gå til

Konkret vil museet blandt andet etablere et formidlingscenter, der skal anvendes til henholdsvis workshops med børn og unge i skoletiden, sårbare borgere og craft-fællesskaber om eftermiddagen og familier i weekender og ferier.

Dertil kommer en skulpturlounge, et fleksibelt område, der kan omdannes og give plads til op til 500 gæster ved ferniseringer og store events. Ligeledes skal museumsparken og naturen omkring museet bindes sammen og gøres mere tilgængeligt, og så laves der en amfiscene med mulighed for udendørs arrangementer. 

Endelig bliver hovedindgangen optimeret med ny gæstemodtagelse, så der er bedre plads til grupper af gæster, varelevering og værkmodtagelse samt separate garderobe- og madpakkefaciliteter til især skoler og institutioner. 

- Vi laver også en ny samlingsudstilling, så gæster får maksimal adgang til museet store samlinger af kunst, kunsthåndværk og stoledesign fra 1900 og frem. Som en del af dette planlægges også en opdateret version af Trapholts unikke formidling med et digitalt kurateringsværktøj, forklarer museumsdirektøren.

Ombygningen planlægges gennemført fra oktober 2025 til januar 2027. Under byggeperioden vil museet være lukket for publikum. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141