23948sdkhjf

Fire internationale teams i spil til opgave på kommende kystcenter

Det er formidlingskonkurrencen, de fire hold nu konkurrerer om på det milliondyre projekt 

Oplevelserne i det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter i Assens er fire hold nu tættere på at komme til at stå i spidsen for. 

De er nemlig videre i konkurrencen om formidlingen i centeret. Det oplyser Assens Kommune i en pressemeddelelse. 

-  Det bliver spændende at se de fire teams bud på, hvordan vi skaber en fantastisk gæsteoplevelse, som både byder på leg, fordybelse og refleksion i vandnaturens tegn til gavn for borgere, besøgende og turister, siger formand for bedømmelseskomitéen og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

De fire prækvalificerede

  • Atelier Brückner GmbH med Yoke Denmark: Media Planning and Production som underleverandør.
  • JAC studios ApS med teknisk og faglig støtte fra: Squint Opera Ltd, Steensen Varming ApS og Haley Sharpe Design Limited.
  • Heijmerink Wagemakers med teknisk og faglig støtte fra Torden & Lynild ApS.
  • Sarner International Limited.

Kilde: Assens Kommune

- Visionen er, at lyde, lys, dufte og digitale simulationer skal vække de besøgenes sanseapparat. Interaktive installationer og eksperimenter baseret på den nyeste viden skal gøre de besøgende klogere på, hvordan mennesket og klimaforandringer påvirker livet og landskabet under havoverfladen. Og oplevelsen skal gerne være så stærk, at gæsten også selv får lyst til at passe på vandnaturen efter besøget, supplerer projektchef for Kyst- og Lystfiskercenteret, Arne Kvist Rønnest. 

Vinder findes til september

Til september vælger bedømmelseskomitéen, hvem der vinder formidlingskonkurrencen og dermed opgaven.

Forinden ventes der at være fundet en vinder af arkitektkonkurrencen, hvor der ligeledes er fire hold i spil. 

Selve Kyst- og Lystfiskercenteret skal stå på Assens Havn, og opførelsen forventes at løbe op i 70 – 75 mio. kr. Dertil kommer kommer diverse følgeinvesteringer og allerede afholdte udgifter.

På finansloven blev der i 2018 øremærket 22 mio. kr. til at etablere centeret. Assens Kommune har afsat 15 mio. kr., og de resterende penge finansieres med 25 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og 19 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11