23948sdkhjf

NCC afrunder tre års arbejde

En overraskelse i tagene har ikke bremset entreprenørkæmpens arbejde i Herlev, hvor den sidste af 11 beboerblokke netop er afleveret

De sidste beboere kan nu flytte ind i deres nyrenoverede boliger i Højbjerg Vænge i Herlev efter, NCC har afleveret den sidste af de i alt 11 beboerblokke i området.

Alle blokke er blevet energioptimeret og fremtidssikret med nye badeværelser, køkkener og altaner. Det ydre har fået et løft med nye facader, murværk, nyt tag og nye vinduer.

Når man begynder en totalrenovering, finder man næsten altid noget, man ikke kendte til på forhånd, og derfor er det dejligt, at vi fik løst det i prøveblokken Michael Albrechtsen, projektchef i NCC’s renoveringsenhed

Renoveringen begyndte i sommeren 2021 og omfatter 210 boliger.

- Beboerne i området har levet med renoveringsarbejde længe nu. Dette er jo anden af tre etaper af det totale renoveringsprojekt. Nu vil der være roligt en tid, før vi kan sætte gang i tredje og sidste etape, siger Steen Ejsing, byggechef i DAB, i en pressemeddelelse.

Der er blevet etableret tre tilgængelighedsopgange med elevatorer, og alle opgange har fået installeret nye decentrale ventilationsanlæg.

Overraskelse på toppen

Projektchef i NCC’s renoveringsenhed Michael Albrechtsen fortæller, at holdet i starten af renoveringen stødte på nogle udfordringer, da det viste sig, at der var behov for en noget mere omfattende sanering af tagene end forventet. Udfordringen blev løst gennem planlægning og samarbejde med bygherre og rådgiver.

- Når man begynder en totalrenovering, finder man næsten altid noget, man ikke kendte til på forhånd, og derfor er det dejligt, at vi fik løst det i prøveblokken, siger Michael Albrechtsen.Projektchef i NCC’s renoveringsenhed Michael Albrechtsen

- Vi tog en masse god læring med fra den første blok, som har kunne tage med os og bruge i arbejdet med de næste blokke sådan, at vi har kunne skabe et rigtig godt flow i processen, fortæller han videre.

Med rytme i den løbende aflevering kunne beboerne flytte hjem, efterhånden som opgangene blev færdige.

En kvart milliard

NCC kunne første gang fortælle om projektet i Herlev i 2021.

Ordren på renoveringen af 210 af de i alt 522 lejligheder i Højbjerg Vænge lød på 267 mio. kr.

Højbjerg Vænge er en almen boligbebyggelse i Boligselskabet HAB, som boligselskabet DAB administrerer. Den består af 22 murede boligblokke fra 1950’erne med samlet 522 lejligheder.

Nu venter udearealerne

Nu hvor de sidste lejligheder er afleveret, vil fokus blive rettet på udeområderne. 

Der skal nedgraves molokker til affaldssortering, lægges fliser, plantes hæk, sås græs og anlægges bede på det store område.

Der skal også etableres nye private haver til de 70 stuelejligheder, hvor der både skal lægges fliser og sås græs. 

Udeområderne forventes at stå færdige ved årets udgang.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156