23948sdkhjf

Sygt supersygehusbyggeri: Hundredvis af arbejdere snydt

Flere udenlandske medarbejdere, der bygger Nyt OUH, bliver underbetalt, viser kontrolrapporter

Der er omfattende problemer på byggepladsen ved det nye supersygehus i Odense, Nyt OUH. Det skriver DR.dk.

Håndværkere i massevis arbejdere under løn- og arbejdsvilkår, der ikke lever op til de danske standarder eller kontraktlige aftaler. De arbejder mere, end de får løn for, og får enten for lidt eller slet ikke udbetalt pension.

De kritisable forhold fremgår af en rapport, som BDO har udarbejdet for Region Syddanmark, og som DR har fået aktindsigt i.

Alene fagforeningen 3F har ført sager, der berører over 400 medarbejdere. Indtil nu har det sikret cirka 9,5 mio. kr. i efterbetalinger og bod. 

Mener systemet virker

Arbejdsmarkedsforsker Jens Arnholtz fra Københavns Universitet mener, at regionen burde have informeret fagforeningerne om rapportens fund:

- Så de kunne løfte de sager på den måde, man normalt plejer at gøre på det danske arbejdsmarked. Gå hen og sige: I har brudt overenskomsten - det er dokumenteret. I skal efterbetale, I skal betale noget bod, og hvis I ikke gør det, så har vi nogle sanktionsmuligheder. Det er den måde, det danske arbejdsmarked normalt fungerer på, og arbejdsklausuler burde blive brugt til at støtte op om den indsats, siger han til DR.

Fra projektdirektør på byggeriet af Nyt OUH, Kenneth Holm, lyder det, at alle sager bliver fulgt til dørs, og at arbejdsvilkårene for nuværende ikke har ført til brug af sanktioner.

Budskabet fra direktør hos totalentreprenøren, Aroldo Tegon, er også, at "kontrolsystemet fungerer".

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094