23948sdkhjf

Så blev det officielt: AGF får midlertidigt superligastadion i Vejlby-Risskov

Så er det officielt, at et enig Aarhus Byråd har godkendt opførelsen af et midlertidigt superligastadion ved Vejlby-Risskov Idrætscenter

Det har længe været en formalitet, men nu har et enigt byråd i Aarhus stemt ja til midlertidigt superligastadion i Vejlby-Risskov.

Onsdag i sidste uge stemte byrådet officielt for, at kommunen skal bygge et nyt stadion med plads til 12.000 tilskuere, som AGF skal spille på fra 2025 indtil klubbens nye stadion i Kongelunden.

Stadion har fået det midlertidige navn Nyt Vejlby Stadion og skal ved Vejlby-Risskov Idrætscenter, hvor AGF's Superliga-kvinder har hjemmebane samt VSK Aarhus' 3. Divisionshold.

Tilblivelsen af det midlertidige stadion kommer til at koste 109,5 mio. kr. Her betaler kommunen 30 mio. kr., mens Sallingfondene også har bevilget 30 mio. kr. Endeligt vil AGF kommer med 33,9 millioner, som .

To faser af byggeriet

Man mangler dog fortsat at finde finansiering til de sidste 15,65 mio. kr. til anden fase af byggeriet. Planen er her at søge fondsmidler for de sidste millioner, ligesom eventuelle besparelse i fase ét vil indgå som finansiering.

AGF's Superliga-hold ventes at være på plads på deres nye Zaha Hadid-tegnede stadion i Kongelunden i løbet af 2026 og fase ét af Nyt Vejlby Stadion-projektet omfatter også kun etableringen af det midlertidige superligastadion. Atletikbanen rundt om det nuværende stadion vil blive flyttet til en ny placering i området.

I fase to oplyser Aarhus Byråd, at man skal projektere og etablere et permanent stadion til Kvindeligaen og divisions-fodbolden samt spillerfaciliteter til AGF's kvindefodbold og det lokale foreningsliv.

Det midlertidige stadion kommer til at indeholde en bane af hybridgræs, midlertidige tribuner, mobile toiletter, boder og lysanlæg, der opfylder Superligaens krav.

Mens Rambøll er teknisk byggerådgiver på det nye stadion, er der endnu ikke fundet en totalentreprenør til det nye stadion.

AGF A/S bliver ansvarlig for afvikling af superligakampene på det midlertidige stadion.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174