23948sdkhjf

FB Gruppen køber sig ind - og vil udbrede særligt boligkoncept

Målet med FB Gruppens køb af 60 pct. af Holmsø Boligresorts er at skalere seniorboligkonceptet 

Holmsø Boligresorts har med inspiration fra Canada, England og USA udviklet et dansk seniorboligkoncept med wellness-faciliteter til aktive voksne i aldersgruppen på 55+.

Nu har projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S købt 60 pct. af Holmsø Boligresorts, og formålet med de to parters samarbejde er at skalere Holmsø Boligresorts koncept til at dække hele landet i de kommende år.

- Mange i den modne alder ønsker at bytte det lidt for store parcelhus ud med en mindre bolig med adgang til grønne områder og sociale fællesskaber, siger adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S, i en pressemeddelelse. 

Her fremgår det, at partnerne igennem længere tid har været i dialog med hinanden. 

Leder aktivt efter lokationer

I Holmsø Boligresorts koncept har beboerne fri adgang til wellnessfaciliteter som pool, spa, dampbad, sauna, fitnesscenter og gymnastiksal. Herudover indgår der en fastansat aktivitetsvært, som "faciliterer aktiviteterne sammen med beboerne".

Det første Holmsø Boligresort er opført i Silkeborg og sat i drift foråret 2023, og det næste åbner primo 2025 i Herning. 

"Med afsæt i erfaringerne fra disse resorts er planen at udrulle konceptet til udvalgte byer i hele Danmark, hvor der er efterspørgsel på seniorboliger og potentiale for det gennemprøvede og populære koncept", skriver FB gruppen i pressemeddelelsen. 

Bag Holmsø Boligresorts står stifterne og direktørerne Jonas Dørken og Christopher Stensbjerg. De har sammen med deres team i Silkeborg brugt de seneste fem år på at udvikle konceptet.

- Vi er rigtig glade for, at vi med denne aftale nu kan udrulle Holmsø Boligresorts i endnu større skala. FB Gruppen er blandt de mest professionelle aktører inden for by- og boligudvikling i Danmark, så vi kunne ikke have ønsket os en bedre partner.

- I første omgang skal der igangsættes to til tre nye Holmsø resorts, og vi leder lige nu aktivt efter beliggenheder indenfor bygrænsen i større byer i Jylland, Fyn og på Sjælland til opførelse af 10.000 etagemeter som etageboliger, siger Jonas Dørken.

Hos FB Gruppen lyder det, at man selv har erfaring med senioregnede boliger - blandt andet på Grønttorvet i Valby - men at man "i et stykke tid" har ledt efter et "gennemprøvet og skalerbart" seniorboligkoncept. 

- Vi har undersøgt markedet for seniorboligkoncepter grundigt, og Holmsø Boligresorts er langt mere gennemtænkt, end hvad der ellers findes i Norden. Der er et enormt potentiale for seniorbofællesskaber i Danmark, og de beboere, vi har besøgt i Holmsø Boligresorts er meget begejstrede. 

- Det er tydeligt, at konceptet har en appel til mange danskere. Vi ser frem til at kunne bidrage til at skalere Holmsø-konceptet, så flere seniorer kan få deres boligdrømme indfriet, siger Hans-Bo Hyldig

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094