23948sdkhjf

Dansk tegnestue på opgave nord for polarcirklen

Den danske tegnestue Dorte Mandrup designer deres fjerde projekt i den arktiske region

Dansk designet arkitektur føjer sig til seværdighederne på Norges næststørste ø, Senja, der er kendt for sine imponerende landskaber med stejle fjelde, afsidesliggende strande, dale og dybe fjorde.

I Bøvær på Senjas vestkyst vil det norske eventyr- og friluftsbrand Norrøna skabe et naturhotel, som skal tegnes af den danske tegnestue Dorte Mandrup.

Hotellet ligger på en holm med udsigt over Norskehavet og bjergene og er formet som en del af landskabet.

- Norrønas ambition om at inspirere folk til at udforske naturen og fremme et fællesskab omkring udendørsoplevelser er meget inspirerende, og vi ønsker at reflekterer dette gennem arkitekturen ved at forme den som en forlængelse af rejsen ud i landskabet, siger grundlægger og kreativ direktør Dorte Mandrup i en pressemeddelelse.

- Bygningen er designet som individuelle hytter, der er forbundet af et stort stentag, som fortsætter formationerne i det omkringliggende terræn, så linjerne mellem bygning og landskab nænsomt fortoner sig og havet og bjergene får lov at dominere, tilføjer hun.

Hotellet bliver cirka 1.800 kvm og kommer til at indeholde omkring 24 værelser med adgang til en fælles restaurant, sauna og orangeri.

De individuelle hytter ligger i en cirkel omkring restauranten, hvor gæster kan samles og dele deres oplevelser og erfaringer.

Understreger landskabet

Ligesom med attraktionen The Whale, Dorte Mandrup vandt i 2019, og som bygges en smule syd for Senja på øen Andøya, har det danske arkitektfirma ladet sig inspirere af landskabet for at skabe en bygning, der ikke kun passer ind i landskabet.

Hotelbygningen skal derfor fremstå som en fragmenteret formation langs kysten som sten, der har samlet sig over tid.

Taget er desuden belagt med ubearbejdet sten fra lokalområdet og er inspireret af de stendækkede bjergskråningerne, som er skabt gennem naturlige processer. Fra oven forsvinder bygningen næsten ind i terrænet.

Det er ambitionen, at hotellet skal opføres af lokale materialer som træ, sten og skifer samt elementer fra en eksisterende forfalden bygning.

Norrøna håber, at det nye hotel står færdigt i 2026 og forventer at skabe 10 til 20 helårsstillinger samt efterspørgsel på lokale varer og ydelser.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11