23948sdkhjf

Entreprenør vinder to projekter for boligforening

Jorton har underskrevet kontrakt med Himmerland Boligforening på henholdsvis en helt ny afdeling og udvidelse af en eksisterende

En helt ny boligafdeling og udbygning af en eksisterende. 

Det skal Jorton i rollen som totalentreprenør stå for at hjælpe Himmerland Boligforening i hus med. 

Der er netop skrevet kontakt på de to projekter, som skal realiseres i løbet af det kommende års tid, oplyser boligforeningen i en pressemeddelelse. Hvad kontrakterne beløber sig til, frem går ikke. 

Den nye afdeling opføres på Fenris Allé i Godthåb syd for Aalborg. Her er der tale om 24 treværelses boliger på 96 kvm hver. De 24 boliger bliver ifølge Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening, "disponeret som to længer på to etager hver, som indrammer et internt fællesareal". 

Adgangen til boligerne sker ifølge direktøren "via det interne gårdrum, hvor den enkelte bolig også har private udearealer". 

- Vi har valgt at placere længerne sådan, at den ene har private områder med morgen- og middagssol, mens den anden vil have glæde af aftensolen, siger Ole Nielsen.

Projektet her er udviklet sammen med arkitekt- og ingeniørfirmaet Norconsult og landskabsarkitekterne By+Land og indeholder et lokalt anlæg til afledning af regnvand. 

Ifølge Projektagenten - Licitationen og Building Supplys søsterportal til overvågning af udbud - har den anslåede entreprisesum beløbet sig til 47 mio. kr.

Byggestart ventes inden for "den nærmeste fremtid", og forventet indflytning er i anden halvdel af 2025, oplyser boligforeningen.

Mere på vej

Det andet projekt er en udbygning af afdelingen Enggården i Skørping.

- Her har vi revet en tidligere børnehavebygning ned og det giver plads til ni nye boliger, der opføres i rækkehuse på ét plan. 

- Hver af boligerne er på knap 90 kvm med en indretning, der minder meget om den på Fenris Allé, siger Ole Nielsen. 

Ifølge Projektagenten er den samlede anskaffelsessum på byggeriet af afdelingsudvidelsen sat til 15,3 mio. kr. Det fordelt med 0,95 mio. kr. til grundkøb af nabogrunden med børnehavebygningen, 11,9 mio. kr. til entrepriseudgifter samt 2,4 mio. kr. til omkostninger og gebyrer.

Udvidelsen af Enggården er også udviklet sammen med Norconsult. Her ventes ifølge boligforeningen byggestart "inden for et par måneder", og forventet indflytning ventes "medio næste år".

- I øvrigt kommer der formentlig til at ske endnu mere i Enggården, for vi har for ganske nylig holdt beboermøde om en påtænkt renovering. Her blev det enstemmigt besluttet at sende helhedsplanen for Enggården til urafstemning blandt alle afdelingens 45 lejemål. Hvis det nødvendige flertal er til stede, vil vi formentlig kunne gå i gang med en renovering af afdelingen i løbet af det kommende år, siger Ole Nielsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098