23948sdkhjf

Facaden bliver ved med at producere strøm

Hos SolarLab Danmark, som designer og producerer solcellefacader til nye og eksisterende bygninger, oplever man en stigende interesse for solcellefacader. Det er en ny mulighed for at gøre byggeri og facaderenovering bæredygtigt og omkostningseffektivt.

Interessen for specialdesignede solcellefacader vokser. I store bygge- og renoveringsprojekter vælger flere og flere bygherrer skræddersyede solcellefacader frem for traditionel facadebeklædning, oplever SolarLab Danmark.

Vi må tage ansvar for den næste generation ved at bruge materialer, der kan bruges igen og igen og holder rigtig længe, så vi ikke har så stort et miljøaftryk. Anders Smith, arkitekt og industriel designer, SolarLab Danmark

”Vi er på vej mod, at al byggeri skal være CO2-neutral. Og facaden er en stor del af et byggeri. Fordi solcellefacader producerer strøm, sænkes driftsomkostningerne, og løsningen er derfor i sagens natur bæredygtig. Det er det eneste byggemateriale, der findes, som betaler sig selv miljøøkonomisk og finansielt, og det gør det, fordi de usynligt integrerede solceller bliver ved med at producere strøm i hele facadens levetid, så investeringen tjenes hjem igen,” forklarer arkitekt og industriel designer hos SolarLab Danmark Anders Smith og fortsætter:

”Vi kan se, at det er interessant for fx institutioner, hospitaler og større kontor- og boligejendomme.”

Et cirkulært produkt

Solcellefacaden, som er en glasfacade, kan bruges på både nye og eksisterende bygninger, idet design, farver, dimensioner og monteringsgeometri kan tilpasses enhver arkitektur. Så man får en smuk facade, og solcellerne, der er usynligt integrerede i facaden, producerer strøm. Facaden skal ikke vedligeholdes og er holdbar i mange år.

”Vores kunder er meget overraskede over, at det overhovedet kan lade sig gøre. De fleste er vant til at skulle male hus hvert tiende år. Det er dyrt både økonomisk og miljømæssigt, og hvis man kan slippe for det, er det en stor fordel. Med en solcellefacade kan et ældre hus få et nyt og moderne udtryk samtidig med, at det efterisoleres. Når man renoverer eksisterende byggerier, behøver man ikke bygge nyt. Det er nok den største miljøbesparelse, man kan lave,” siger Anders Smith.

Solcellefacaderne fra SolarLab er også i sig selv et cirkulært produkt, fordi genanvendte materialer indgår i processen, og produktionen foregår så vidt muligt med vedvarende energi. Op til 96 procent af de materialer, der indgår i solcellepanelerne, kan genanvendes. Solcellefacaderne produceres i Danmark, så leveringssikkerheden er høj, og de leveres med miljøvaredeklarationen EPD - (Environmental Product Declaration).

Man kan få en idé om, hvad en solcellefacade vil koste og hvor meget strøm, den kan producere, ved hjælp af SolarLab Danmarks regnemaskine på virksomhedens hjemmeside.

SolarLab Danmark

SolarLab Danmark har afdelinger i Viby J og København og beskæftiger 20-30 medarbejdere. Virksomheden har leveret innovative solcellefacader til byggeprojekter i Norge, Canada og Holland. I Danmark har SolarLab Danmark bl.a. designet og installeret solcellefacader på Copenhagen International School i Nordhavn og Aarhus Kommunes kontorhus på Grøndalsvej i Viby J, der er landets første 0-energi kontorhus.

Læs mere på https://solarlab.global/

Kilde: SolarLab Danmark

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125